Παρασκευή 29 Απριλίου 2016

ΠΑΤΡΑ

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΠΑΤΡΑΣ
Παρεμβάσεις για εργαζόμενους και άπορους
Ζήτησε έγκαιρη καταβολή των προνοιακών επιδομάτων, αλλά και παροχή των δώρων στους εργαζόμενους της ΔΕΥΑΠ
Εκκωφαντική ήταν η σιωπή του υπουργείου Εσωτερικών στο γραπτό αίτημα της δημοτικής αρχής της Πάτρας για την καταβολή των προνοιακών επιδομάτων πριν τις γιορτές του Πάσχα, προκειμένου οι δικαιούχοι και οι οικογένειές τους να μπορέσουν να περάσουν αξιοπρεπώς αυτές τις μέρες. Η δημοτική αρχή, μέσω της αντιδημαρχίας Υγείας - Πρόνοιας, απέστειλε το σχετικό αίτημα από τις 31 Μάρτη στον υπουργό Εσωτερικών, Π. Κουρουμπλή, χωρίς όμως το υπουργείο να ανταποκριθεί.
Σημειώνεται πως στα μητρώα του Δήμου Πατρέων είναι εγγεγραμμένοι 5.200 δικαιούχοι, οι περισσότεροι εκ των οποίων ζουν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας και αδυνατούν να καλύψουν ακόμα και βασικές τους ανάγκες. Μάλιστα, το οικογενειακό τους περιβάλλον αδυνατεί να τους στηρίξει, λόγω της μεγάλης ανεργίας, ενώ σε πολλές περιπτώσεις συντηρούνται ολόκληρες οικογένειες αποκλειστικά από τα επιδόματα αυτά, που ούτως ή άλλως είναι πενιχρά. Η δημοτική αρχή, από την πλευρά της, είναι έτοιμη να διανείμει τα επιδόματα, μόλις πιστωθεί το σχετικό κονδύλι.
Στο μεταξύ, την έγκριση της καταβολής των δώρων Χριστουγέννων και Πάσχα στους εργαζόμενους της Δημοτικής Επιχείρησης Υδρευσης Αποχέτευσης Πάτρας ζήτησαν από την Ελεγκτική Αρχή ο δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΠ και ο πρόεδρος του Συλλόγου των εργαζομένων.
Σε συνάντηση που είχαν με την αρμόδια Επίτροπο, της παρέδωσαν την απόφαση του ΔΣ της ΔΕΥΑΠ και φάκελο με όλα τα συνοδευτικά έγγραφα, τονίζοντας πως η απόφαση για την καταβολή είναι πολιτικά και ηθικά δίκαιη, καθώς η έγκρισή της θα επιτρέψει την άμεση καταβολή του δώρων Χριστουγέννων και Πάσχα και θα ικανοποιηθεί ένα δίκαιο αίτημα των εργαζομένων.
Τέλος, συνάντηση με αντιπροσωπεία της ΠΟΕ - ΟΤΑ είχε ο δήμαρχος Πάτρας, Κώστας Πελετίδης. Στη συνδικαλιστική αντιπροσωπεία συμμετείχαν ο γραμματέας της ΠΟΕ ΟΤΑ, Βασίλης Πετρόπουλος, το μέλος του ΔΣ και πρόεδρος του Συνδικάτου Εργαζομένων στους ΟΤΑ Νομού Αχαΐας, Παναγιώτης Σκιαδάς, και το μέλος του ΔΣ του Συλλόγου Μονίμων Υπαλλήλων Δήμου Πατρέων, Δημήτρης Αθανασιάδης. Θέμα της συνάντησης ήταν ο νέος αντιασφαλιστικός νόμος που συζητιέται στη Βουλή.
Ο Κ. Πελετίδης ενημέρωσε τους εκπροσώπους των εργαζομένων για την πρόσφατη απόφαση - ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου που καταγγέλλει το νόμο - λαιμητόμο και ψηφίστηκε απ' όλες τις παρατάξεις που συμμετείχαν στη συνεδρίαση, πλην της παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ (ΡΑΠ).
Ο δήμαρχος Πατρέων δήλωσε, επίσης, ότι η δημοτική αρχή θα στηρίξει με όλες τις δυνάμεις της τη μαζική αγωνιστική απάντηση των εργαζομένων, των συνταξιούχων, των αυτοαπασχολούμενων και των επιστημόνων, για να μην περάσει το αντιασφαλιστικό τερατούργημα, το Φορολογικό και τα υπόλοιπα αντιλαϊκά μέτρα.
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 29-4-2016