Παρασκευή 6 Μαΐου 2016

ΠΑΝΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ

Πανηπειρωτικό συλλαλητήριο στα Ιωάννινα το Σάββατο για ασφαλιστικό- φορολογικό

Γιάννης Γάλλιος: Καταγγέλλουμε τον αιφνιδιασμό και καλούμε σε γενικό ξεσηκωμό

Με 48ωρη απεργία, στην οποία καλεί και το Εργατικό Κέντρο Άρτας, απαντούν οι συνδικαλιστικοί φορείς στην συζήτηση και ψήφιση των νομοσχεδίων για το Ασφαλιστικό και το Φορολογικό στην Βουλή, ξεκινώντας από σήμερα Παρασκευή με συνέχεια αύριο Σάββατο και την Κυριακή με αφορμή τον εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς.
Ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Άρτας, Ιωάννης Γάλλιος, απεύθυνε κάλεσμα και για συμμετοχή στην 48ωρη απεργία και στο Πανηπειρωτικό Συλλαλητήριο που θα γίνει το μεσημέρι του Σαββάτου στα Ιωάννινα, τονίζοντας ότι το ραντεβού δίνεται στο χώρο έξω από το Εργατικό Κέντρο Άρτας στις 10:30 αύριο το πρωί απ’ όπου λεωφορεία θα αναχωρήσουν για την Κεντρική πλατεία Νομαρχίας στα Ιωάννινα.
«Καταγελούμε και καταδικάζουμε την κίνηση αιφνιδιασμού της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, που φέρνει τη συζήτηση των δυο επίμαχων νομοσχεδίων το Σαββατοκύριακο στην Βουλή προκειμένου να αιφνιδιάσει τους εργαζόμενους και καλούμε όλο τον κόσμο σε μαζική αντίδραση. Καλούμε τον κόσμο σε γενικό ξεσηκωμό απέναντι στα δυσβάσταχτα μέτρα που θέλει να περάσει η κυβέρνηση σε ασφαλιστικό και φορολογικό που καταργούν την κοινωνική ασφάλιση και φορτώνουν τα βάρη στις πλάτες τους λαού. Περιμένουμε όλους το πρωί του Σαββάτου στο χώρο έξω από το Εργατικό Κέντρο ώστε μαζικά και δυναμικά να συμμετέχουμε στο Πανηπειρωτικό Συλλαλητήριο στις 12 το μεσημέρι στα Ιωάννινα, καθώς επίσης αναμένουμε όλους τους εργαζόμενους το πρωί της Κυριακής στις 10:30 στην συγκέντρωση που έχει προγραμματιστεί στο Εργατικό Κέντρο για τον εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς που πλέον προσλαμβάνει επιπλέον χαρακτηριστικά παλλαϊκής αντίδρασης και αντίστασης στην ψήφιση των δυο νομοσχεδίων».

Τ.Ε. Άρτας του ΚΚΕ: Όλοι στην απεργιακή συγκέντρωση
«Όλοι την Κυριακή 8 Μάη στην απεργιακή συγκέντρωση για την Πρωτομαγιά στις 10:30 στο ΕΚΑ», τονίζει σε ανακοίνωση – κάλεσμά της η Τ.Ε. Άρτας του ΚΚΕ, στην οποία αναφέρει τα εξής: «Τιμάμε την Εργατική Πρωτομαγιά, τους νεκρούς εργάτες του Σικάγο της 1ης Μάη του 1886, τους καπνεργάτες του Μάη του ’36 στη Θεσσαλονίκη, τους 200 κομμουνιστές της Καισαριανής του Μάη του ’44, τους αλύγιστους της ταξικής πάλης που στάθηκαν όρθιοι μπροστά στις διώξεις, τα βασανιστήρια, τις φυλακές και τις εξορίες, που έδωσαν τη ζωή τους για τα δικαιώματα της τάξης τους, την απελευθέρωση από τη μισθωτή σκλαβιά, την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο, το σοσιαλισμό - κομμουνισμό.
Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στα θύματα των ιμπεριαλιστικών πολέμων και επεμβάσεων, στους χιλιάδες πρόσφυγες που βρίσκονται εγκλωβισμένοι στη χώρα μας, λόγω των αποφάσεων της ΕΕ που στήριξε και η ελληνική κυβέρνηση. Σε όλους αυτούς που πέφτουν στα δίχτυα των δουλεμπόρων, αντιμετωπίζουν τα μέτρα καταστολής της ΕΕ και γίνονται θύματα του ρατσισμού. Καλούμε τους εργαζόμενους να δυναμώσουν την πάλη τους ενάντια στους πολέμους και τις επεμβάσεις.
Καλούμε τους εργαζόμενους να μην επιτρέψουν να κυριαρχήσει η μοιρολατρία, η λογική του «τίποτα δεν γίνεται», ο συμβιβασμός με τα πρωτοφανής αγριότητας μέτρα που υλοποιεί η κυβέρνηση, όπως ο νόμος – λαιμητόμος για το Ασφαλιστικό που βάζει ταφόπλακα σε ό,τι έχει απομείνει από τον κοινωνικό χαρακτήρα της Ασφάλισης.
Η συγκέντρωση του ταξικού κινήματος την Κυριακή 8 ΜΑΗ για την Εργατική Πρωτομαγιά στις 10:30 το πρωί στο Εργατικό Κέντρο Άρτας και η 48ωρη απεργία ενάντια στο ασφαλιστικό - φορολογικό νομοσχέδιο μπορούν και πρέπει να αποτελέσουν σταθμό στην πάλη του λαού ενάντια στα μέτρα διαρκείας, ενάντια στον πραγματικό αντίπαλο, το κεφάλαιο, την εξουσία και τις λυκοσυμμαχίες του!».
ΗΧΩ ΤΗΣ ΑΡΤΑΣ 6-5-2016