Κυριακή, 8 Μαΐου 2016

ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΕΤΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ?

Kανένα σπίτι σε χέρια τραπεζίτη... 550.000 ευρώ πήρε η εφημερίδα ''Αυγή'' για διαφημίσεις από τις τράπεζες το 2015. Εννιά φορές περισσότερα απ' ό,τι ο ''Ριζοσπάστης'' με το 1/3 του τιράζ της εφημερίδας του ΚΚΕ.

O νέος νόμος Δραγασάκη υποχρεώνει τις τράπεζες να δώσουν στην δημοσιότητα τις διαφημιστικες τους δαπάνες προς όλα τα ΜΜΕ, οπότε έχουν πολύ ενδιαφέρον τα νούμερα των διαφημιστικών δαπανών που ήρθαν στη δημοσιότητα.

Η λίστα με τα ποσά που δαπανήθηκαν το 2015  περιελάμβανε και κάτι αξιοπερίεργο, η εφημερίδα Αυγή, όργανο της κυβέρνησης που διαλαλεί ότι έχει εξαπολύσει ανηλεή πόλεμο ενάντια στην διαπλοκή των ΜΜΕ με τις τράπεζες,  παρέλαβε από τις τράπεζες εννεαπλάσια χρήματα, αν και έχει μικρότερη κυκλοφορία από την εφημερίδα «Ριζοσπάστης».Όπως διαβάζουμε και εδώ:

Συγκεκριμένα, η «Αυγή», με μέσο όρο ημερήσιας κυκλοφορίας τα 1.500 φύλλα, πήρε διαφήμιση ύψους 550.000 ευρώ, ενώ η εφημερίδα του ΚΚΕ, ο «Pιζοσπάστης», με ημερήσια κυκλοφορία 5.500 φύλλα, πήρε μόλις 60.000 ευρώ

Εν ολίγοις, η «Αυγή» πήρε τα εννιαπλάσια χρήματα για διαφημίσεις απ' ό,τι ο Ριζοσπάστης, παρ' ότι ο Ριζοσπάστης έχει πέντε φορές μεγαλύτερη αναγνωσιμότητα από την Αυγή.