Σάββατο 21 Μαΐου 2016

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Βουνό φόρων στα λαϊκά στρώματα, προνόμια και φοροαπαλλαγές στο κεφάλαιο
Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ
Σε ανακοίνωσή του για τον ταξικό αντιλαϊκό χαρακτήρα των μέτρων της κυβέρνησης, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σημειώνει:
«Τη στιγμή που τα λαϊκά στρώματα καλούνται να πληρώσουν ένα ακόμη βουνό από φόρους, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ με το πολυνομοσχέδιο μοιράζει απλόχερα προνόμια, ζεστό χρήμα, φοροαπαλλαγές στο κεφάλαιο.
Εκτός από τις ιδιωτικοποιήσεις και το άνοιγμα της αγοράς των "κόκκινων" δανείων, ακόμη κι αυτών που αφορούν την πρώτη κατοικία, είναι ενδεικτικό ότι με το πολυνομοσχέδιο καθιερώνεται αφορολόγητο φυσικό αέριο για τις βιομηχανίες, αφορολόγητη πώληση των δανείων στα funds, εξαίρεση από τον αυτόματο κόφτη των κονδυλίων που θα κατευθύνονται στο κεφάλαιο και τις επενδύσεις του (δημόσιες συμβάσεις, πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων, ΕΣΠΑ κ.λπ.), ο οποίος κατά τ' άλλα θα κόβει μισθούς, συντάξεις, κοινωνικές παροχές. Κι ο κατάλογος δεν έχει τέλος...
Να γιατί κι ο ΣΕΒ καλεί σε υπερψήφιση του νομοσχεδίου, προσφέροντας "χείρα βοηθείας" στην κυβέρνηση. Να γιατί τα λαϊκά στρώματα πρέπει να το αντιπαλέψουν με όλες τους τις δυνάμεις, μαζί με το σύνολο της αντιλαϊκής πολιτικής».
ΡΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 21-5-2016