Τρίτη 7 Ιουνίου 2016

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΡΤΑΣ

Αξονικός τομογράφος - Νοσοκομείο Άρτας

ziovas vasilhs 2014 newwwwwwΆμεση αντικατάσταση ΛΥΧΝΙΑΣ, αγορά σύγχρονου αξονικού!!!
Του Βασίλη Ζιώβα 
Να σταματήσει ΤΩΡΑ το... γαϊτανάκι, ο χορός δηλώσεων, εντυπώσεων, "δεσμεύσεων" και υποσχέσεων διότι εγκυμονεί ΣΟΒΑΡΟΥΣ ΚΙΝΔΥΝΟΥΣ η μη λειτουργία του αξονικού. Επιπλέον πρέπει οι «άρχοντες» της Τοπικής (Αυτο)-Διοίκησης να καταλάβουν ότι ΔΕΝ αποκτάς κοινωνικό προφίλ με 50 χιλιάδες Ευρώ αλλά με τον αν αντιπαλεύεις την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης που εξαθλιώνει τους συμπολίτες μας.
Αλήθεια!!! Πόσο κοστίζει μια λυχνία; 50, 100 χιλιάδες Ευρώ; Αλήθεια!!! Πόσο κοστίζει μια ΖΩΗ;;; Ποιος θα την... κοστολογήσει;
Είναι πλέον γεγονός και αποδεκτό από ΟΛΟΥΣ ότι εδώ και καιρό ο χώρος της Υγείας εκπέμπει ένα ηχηρό SOS. Φυσικά το πρόβλημα αφορά ΟΛΗ τη χώρα αλλά ο Νομός ΆΡΤΑΣ έχει προ πολλού ξεπεράσει τις «κόκκινες» γραμμές!
Εκτός των γνωστών και... χρόνιων προβλημάτων τα οποία έχουν υποβαθμίσει τις προσφερόμενες υπηρεσίες Υγείας στο Νοσοκομείο Άρτας, στα ΚΥ και στα πρώην πολυϊατρεία του ΕΟΠΥΥ, εκτός του ότι οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο είναι απλήρωτοι υπάρχει και το σοβαρότατο ζήτημα του αξονικού τομογράφου, ο οποίος εδώ και καιρό έχει τεθεί εκτός λειτουργίας, πράγμα που έχει ξανασυμβεί. Κανονικά το θέμα ΔΕΝ έπρεπε καν να απασχολεί ούτε την Περιφέρεια ούτε κανένα Δήμο. Το ζήτημα της Υγείας, της λειτουργίας του Νοσοκομείου είναι αρμοδιότητα του Υπουργείου Υγείας και Πρόνοιας.
Εκείνο που πρέπει να γίνει και φυσικά προτείνει η «Λαϊκή Συσπείρωση» είναι: Πρώτον να αγοραστεί ΣΗΜΕΡΑ και να αντικατασταθεί η λυχνία. Δεύτερο να υπάρχει κονδύλιο για κάθε βλάβη ούτως ώστε να μη μένει ΟΥΤΕ μία ΜΕΡΑ χωρίς λειτουργία ο αξονικός τομογράφος και Τρίτον να αγοραστεί σύγχρονος αξονικός.
Η "Λαϊκή Συσπείρωση" υπογράμμισε μεταξύ άλλων στο Περιφερειακό Συμβούλιο ότι η ΥΓΕΙΑ δεν είναι εμπόρευμα αλλά ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ αγαθό και μάλιστα το πολυτιμότερο και ως τέτοιο πρέπει να αντιμετωπίζεται!!! Η κατάσταση που υπάρχει στο χώρο της Υγείας αναδεικνύει την αναγκαιότητα της ανάπτυξης κοινής δράσης της εργατικής τάξης, των αυτοαπασχολούμενων, των φτωχών αγροτών, των νέων και των γυναικών από τα λαϊκά στρώματα, που θα παλεύει για ένα αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα Υγείας χωρίς επιχειρηματική δράση μέσα και έξω από αυτό, για την ανατροπή συνολικά της αντιλαϊκής πολιτικής.
Τώρα πρέπει να κλιμακώσουμε τους αγώνες και να διεκδικήσουμε:
-Να τεθεί άμεσα σε λειτουργία ο αξονικός τομογράφος του νοσοκομείου καθώς, επίσης, να επιλυθούν και τα υπόλοιπα προβλήματα για την εύρυθμη λειτουργία του νοσοκομείου.
-Να σταματήσει οποιαδήποτε προσπάθεια υποβάθμισης των δημόσιων υπηρεσιών Υγείας. Καμία κατάργηση των δημόσιων νοσοκομειακών κρεβατιών. Καμία απόλυση.
-Να ληφθούν όλα τα αναγκαία μέτρα για την ανάπτυξη του νοσοκομείου, των Κέντρων Υγείας και του Κέντρου Αποκατάστασης με βάση τις ανάγκες για προστασία της Υγείας των πολιτών της περιοχής, με προσλήψεις μόνιμου νοσοκομειακού και λοιπού προσωπικού και με την απαραίτητη υλικοτεχνική υποδομή.
-Να στελεχωθούν με επάρκεια και με μόνιμο προσωπικό όλων των ειδικοτήτων όλες οι μονάδες του ΠΕΔΥ. Να μην κλείσει καμιά μονάδα ΠΦΥ.
-Μονιμοποίηση όλων όσων εργάζονται με ελαστικές σχέσεις εργασίας, με συμβάσεις έργου. Σταθερή μόνιμη δουλειά για όλους.
-Ένταξη των υγειονομικών στα ΒΑΕ!
-Να σταματήσει κάθε πληρωμή από τους ασθενείς που προσέρχονται να εξεταστούν στα τακτικά και επείγοντα ιατρεία, για εξετάσεις στα εργαστήρια του νοσοκομείου, για θεραπείες, επεμβάσεις ή νοσηλεία, είτε είναι ασφαλισμένοι είτε ανασφάλιστοι.
-Ανάπτυξη κρατικού φορέα έρευνας, παραγωγής, εισαγωγής και δωρεάν διάθεσης των φαρμάκων με αποκλειστικά επιστημονικά κριτήρια.
-Άμεση στελέχωση του ΕΚΑΒ ώστε να καλύπτει πλήρως και άμεσα τα επείγοντα περιστατικά.
-Άμεση χρηματοδότηση από το κράτος των ασφαλιστικών ταμείων, του ΕΟΠΥΥ και των νοσοκομείων. Να αυξηθεί η φορολογία στο κεφάλαιο 45%.
-Να καταβληθούν τώρα τα δεδουλευμένα σε νυχτερινά - αργίες - υπερωρίες - εφημερίες που οφείλονται από 1/1/2008».
(*) Με αφορμή την συζήτηση του θέματος στην τελευταία συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου ΗΠΕΙΡΟΥ, την Παρασκευή 3 του Ιούνη
(*) Ο Βασίλης Ζιώβας είναι Περιφερειακός Σύμβουλος Ηπείρου της «Λαϊκής Συσπείρωσης, Μέλος του Δ.Σ. του Σωματείου Εργαζομένων Δήμου Αρταίων
ΗΧΩ ΤΗΣ ΑΡΤΑΣ 7-6-2016