Τρίτη, 19 Ιουλίου 2016

ΔΙΚΗ ΠΕΛΕΤΙΔΗ

ΠΑΤΡΑ
Την Τετάρτη η δίκη του δημάρχου
Κινητοποίηση αλληλεγγύης από τα εργατικά σωματεία
Σε στάση εργασίας (8 π.μ. - 12 π.μ.) και συγκέντρωση συμπαράστασης στον δήμαρχο Πάτρας, Κώστα Πελετίδη, έξω από το δικαστικό μέγαρο Πάτρας, καλεί ο Σύλλογος Υπαλλήλων Δήμου Πατρέων. Οπως σημειώνει στη σχετική ανακοίνωση «η κυβέρνηση σέρνει στα δικαστήρια και πάλι τον Δήμαρχο Πατρέων κ. Κ. Πελετίδη, επειδή αρνήθηκε να παραδώσει στοιχεία που θα οδηγούσαν σε απολύσεις συναδέλφους μας. Με αποφασιστικότητα να απαντήσουμε όλοι στους κυβερνητικούς σχεδιασμούς που συνεχίζοντας την πολιτική όλων των προηγουμένων κυβερνήσεων υλοποιεί την πολιτική των μνημονίων και ανατροπών σε βάρος των εργαζομένων με τη στήριξη της ΕΕ για λογαριασμό των μεγάλων οικονομικών συμφερόντων που βλέπουν στην ΤΑ μεγάλα φιλέτα κερδοφορίας με εργαζόμενους - σκλάβους. H αυταρχικός κατήφορος είναι προϊόν και συνέπεια της αντιλαϊκής πολιτικής. Είμαστε στο πλευρό του αγωνιστή δημάρχου και καλούμε σε συγκέντρωση και πορεία στο δικαστικό μέγαρο απαιτώντας: Να σταματήσει τώρα η δίωξη του αγωνιστή δήμαρχου».
Αντίστοιχο κάλεσμα απευθύνει και το κλαδικό Σωματείο Εργατοϋπαλλήλων σε εμπορικές επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών Ν. Αχαΐας για αύριο Τετάρτη, στις 9 το πρωί.
Οπως επισημαίνεται, μεταξύ άλλων, στην ανακοίνωση του Σωματείου, ο Κ. Πελετίδης «με την άρνηση να δοθούν τα στοιχεία για επανέλεγχο και μάλιστα σε συνθήκες που κάτι τέτοιο θα σήμαινε διευκόλυνση στο έργο της τότε κυβέρνησης για να προχωρήσει σε 11.000 απολύσεις, μπήκε εμπόδιο σε αυτούς τους σχεδιασμούς».
Ο δήμαρχος είχε κληθεί να καταθέσει στον Ανακριτή τον Οκτώβρη του 2014 και είχε τονίσει στο υπόμνημά του πως «στο Δήμο Πατρέων έχουμε 324 εργαζόμενους ΙΔΑΧ, που μονιμοποιήθηκαν μέσω της διαδικασίας του ΑΣΕΠ, καθ' όλα νόμιμοι. Θέμα ανοχής ή συγκάλυψης πλαστών δικαιολογητικών δεν υφίσταται. Σας γνωρίζουμε ότι η διαδικασία αυτή βρίσκεται σε εξέλιξη, με πάνω από το 90% του προσωπικού να έχει ελεγχθεί. Ηδη έχουν απολυθεί δύο εργαζόμενοι και παραπέμφθηκαν σε πειθαρχικό άλλοι δύο. Δεν καλύπτουμε διαδικασίες με πλαστά δικαιολογητικά σε καμία περίπτωση. Επίσης, πρέπει να γνωρίζετε ότι στη διάθεση της Ενιαίας Αρχής Πληρωμών υπάρχει όλο το ηλεκτρονικό αρχείο με πλήρη στοιχεία, για όλους τους υπαλλήλους του Δήμου. Με βάση λοιπόν τα παραπάνω, αρνηθήκαμε ως δημοτική αρχή να δώσουμε τους ατομικούς φακέλους για επανέλεγχο, δίνοντας αντίστοιχες εντολές στις διοικητικές υπηρεσίες του Δήμου. Αυτή είναι και η θέση του Δημοτικού Συμβουλίου που εκφράστηκε με την αντίστοιχη απόφασή του 405/24-9-2014..."».
Το Σωματείο, αναφέρει πως «με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ υλοποιείται αυτό που είχε δηλώσει ο πρωθυπουργός "...το κράτος έχει συνέχεια...". Συνεχίζεται με τον ίδιο ζήλο η ίδια, αντιλαϊκή πολιτική της συγκυβέρνησης ΝΔ - ΠΑΣΟΚ που έχει απαραίτητο στοιχείο τις διώξεις όσων δεν συμμορφώνονται. Επιβεβαιώνεται, για μια ακόμα φορά, ότι η υλοποίηση της αντιλαϊκής πολιτικής πάει χέρι - χέρι με την καταστολή και τις διώξεις όσων αντιστέκονται».
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 19-7-2016