Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2016

ΑΠΟΨΕΙΣ

Πουλάνε τρέλα
Τρέλα βγήκε να πουλήσει, εκ μέρους της κυβέρνησης, ο αν. υπουργός Αμυνας και στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, Δ. Βίτσας, μιλώντας στην κρατική τηλεόραση, σχετικά με την κριτική που κάνει το ΚΚΕ για την υποστήριξη της κυβέρνησης στα επικίνδυνα ΝΑΤΟικά σχέδια για το λαό μας, για το γεγονός ότι στους κόλπους της λυκοσυμμαχίας εκτρέφεται η τουρκική προκλητικότητα σε βάρος ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων.
«Το ΚΚΕ, από την πλευρά του, λέει ότι το ΝΑΤΟ δεν μπορεί να μας προστατεύσει. Ομως ζήτησε κανείς την προστασία κανενός;», είπε ο ΣΥΡΙΖΑίος υπουργός, διαστρεβλώνοντας δόλια τη θέση του Κόμματος. Το ΚΚΕ ούτε βγήκε προς αναζήτηση προστατών για τον ελληνικό λαό ούτε έκατσε να ...κλάψει ωσάν εξαπατημένη παρθένα, που δεν μας προστατεύει το ΝΑΤΟ.
Αυτό που είπε και λέει το ΚΚΕ είναι ότι οι λυκοσυμμαχίες ΝΑΤΟ και ΕΕ ούτε προστάτεψαν, ούτε εγγυώνται τα κυριαρχικά δικαιώματα, την ειρήνη και την ασφάλεια του λαού, όπως υποστηρίζουν κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και τα άλλα αστικά κόμματα.
Αποδείξεις γι' αυτό πάμπολλες.
Θυμίζουμε στον αν. υπουργό Αμυνας, που τάχα απορεί για το εάν ζήτησε κανείς την προστασία κανενός, ότι μετέχει σε μια κυβέρνηση μέλη της οποίας, όπως ο υπουργός Αμυνας, ο υπουργός Εξωτερικών αλλά και ο ίδιος ο πρωθυπουργός, κάνουν δηλώσεις περί της Ελλάδας - «προπύργιο ασφαλείας» στη ΝΑ πτέρυγα των ΝΑΤΟ και ΕΕ, «πυλώνας σταθερότητας» και «ακρογωνιαίος λίθος της νέας πολιτικής ασφάλειας», όποιο αμπαλάζ παίρνει κάθε φορά το ΝΑΤΟικό σχέδιο για την ευρύτερη ζώνη της Ανατολικής Μεσογείου. Επιπλέον, δηλώνουν πρόθυμοι να υποστηρίξουν τους τέτοιους επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς με τις βάσεις σε Σούδα, Κάρπαθο, Καστέλι και Καλαμάτα, με τις ίδιες τις Ενοπλες Δυνάμεις. Πλασάρουν, δε, το παραμύθι ότι τα ελληνικά σύνορα είναι και ευρωπαϊκά, την ίδια ώρα που η ΕΕ, προσπερνώντας την τουρκική προκλητικότητα, ανοίγει το ένα μετά το άλλο τα κεφάλαια στις ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την Αγκυρα, στηρίζει σχέδια τύπου «Ανάν» στο Κυπριακό και τελευταία βάζει στο τραπέζι ως ζήτημα προς συζήτηση και επίλυση μεταξύ Ελλάδας και Αλβανίας το λεγόμενο τσαμικό!
Θυμίζουμε ότι η ΝΑΤΟική αρμάδα SNMG2 κατέπλευσε στο Αιγαίο - με κυβερνητική πρόσκληση - τάχα προς διαχείριση του Προσφυγικού, δεν επιχειρεί στα νότια (με το επιχείρημα ότι η Αγκυρα επικαλείται την αποστρατιωτικοποίηση των Δωδεκανήσων), αλλά στο Βορρά με κύριο προσανατολισμό τον έλεγχο των διελεύσεων του ρωσικού στόλου. Η Τουρκία θέτει ανοικτά θέμα αμφισβήτησης της Συνθήκης της Λοζάνης, ενώ ΝΑΤΟ και ΕΕ τηρούν, για άλλη μια φορά, «ίσες αποστάσεις». Στέλνει υποβρύχιά της να σουλατσάρουν σε απόσταση αναπνοής από ελληνικά νησιά, ενώ το ΝΑΤΟ παραπέμπει και πάλι σε διμερείς διαφορές. Ανοίγεται συνολικά θέμα αλλαγής συνόρων, αλλά το ΝΑΤΟ δεν αναγνωρίζει σύνορα μεταξύ των μελών του αλλά ενιαίο ΝΑΤΟικό χώρο!
Η κυβέρνηση, λοιπόν, για τα συμφέροντα της αστικής τάξης, για την περίφημη γεωστρατηγική της αναβάθμιση, εμπλέκει το λαό και τη χώρα σε βρώμικα και άκρως επικίνδυνα σχέδια, σε μια ευρύτερη ζώνη που απ' όπου κι αν την προσεγγίσει κανείς βρωμάει μπαρούτι. Σε ένα τέτοιο πλαίσιο, χρήζει λαϊκής απάντησης και η προπαγανδιστική χυδαιότητα των κυβερνώντων και οι σχεδιασμοί τους που τίποτε το καλό δεν προμηνύουν για το λαό.
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 11-10-2016