Κυριακή, 2 Οκτωβρίου 2016

ΣΤΑΜΕΛΟΣ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗ

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ - ΗΛΙΑΣ ΣΤΑΜΕΛΟΣ
«Δεν θα παραστώ στην εκδήλωση της κυβέρνησης για το Σκοπευτήριο»
Τιμώντας την ιστορική μνήμη και τις θυσίες των προηγούμενων γενιών, ο Ηλίας Σταμέλος, με επιστολή του στην κυβέρνηση, δηλώνει πως αρνείται να συμμετάσχει στην κυβερνητική φιέστα
Αλλη μια κυβερνητική φιέστα, παρουσία του Αλέξη Τσίπρα, επιχειρείται να στηθεί σήμερα με φόντο το Θυσιαστήριο της Λευτεριάς, το Σκοπευτήριο της Καισαριανής. Ο ιερός τόπος, όπου έπεσαν παλικαρίσια εκατοντάδες λαϊκοί αγωνιστές στον αγώνα ενάντια στην εκμετάλλευση, δεν προσφέρεται για εξιλέωση της κυβερνητικής πολιτικής, της επίθεσης στα εργατικά - λαϊκά δικαιώματα. Αν συμβολίζουν κάτι τα χώματα που θα βρεθεί απόψε ο πρωθυπουργός, είναι η ανυποχώρητη πάλη ενάντια στο σύστημα και όχι η διαχείρισή του. Είναι η σύγκρουση με την αστική εξουσία και τις διεθνείς ενώσεις της και όχι η συμμετοχή στην ΕΕ και στο δολοφονικό ΝΑΤΟ. Στο Σκοπευτήριο θριαμβεύει η δύναμη της εργατικής τάξης και όχι οι φονιάδες της, με τους οποίους συναγελάζεται με κάθε ευκαιρία η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ.
Ο δήμαρχος Καισαριανής, Ηλίας Σταμέλος, με επιστολή του προς την κυβέρνηση, απαντά στην πρόσκλησή της για τη συνδιοργάνωση της αποψινής εκδήλωσης με αφορμή την παραχώρηση του Σκοπευτηρίου στο δήμο. Ο δήμαρχος γνωστοποιεί ότι το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε να μη συμμετάσχει σε τέτοια εκδήλωση μαζί με την κυβέρνηση, υπογραμμίζοντας ότι η πολιτική της είναι σε πλήρη διάσταση με τους αγώνες και τις λαϊκές διεκδικήσεις των Καισαριανιωτών. Ανακοινώνει, τέλος, ότι τιμώντας τους αγώνες και τις θυσίες των εκατοντάδων εκτελεσμένων του Σκοπευτηρίου, δεν σκοπεύει να παραστεί στην αποψινή εκδήλωση όπου θα παρίσταται και ο πρωθυπουργός.
Ολόκληρη η επιστολή του Ηλ. Σταμέλου προς το υπουργείο Επικρατείας έχει ως εξής:
«Αγαπητοί κύριοι,
Με αφορμή την εκδήλωση που πραγματοποιείται στις 2 Οκτωβρίου 2016 και ως απάντηση της τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχαμε, θα ήθελα να σας ενημερώσω τα εξής:
Το Δημοτικό Συμβούλιο Καισαριανής, σε ανοιχτή του συνεδρίαση, και με παρουσία σε αυτό κατοίκων της πόλης μας, συζήτησε τις σημαντικές εξελίξεις που αφορούσαν την ψήφιση του νομοσχεδίου με το οποίο παραχωρείται στο Δήμο Καισαριανής για σαράντα χρόνια το σύνολο του χώρου του Σκοπευτηρίου. Κοινή πεποίθηση όλων στη συζήτηση ήταν το γεγονός ότι ο χώρος του Σκοπευτηρίου αποτελεί κατάκτηση μακροχρόνιων αγώνων του καισαριανιώτικου λαού. Η παραχώρηση του Σκοπευτηρίου στο Δήμο Καισαριανής είναι αποτέλεσμα των αγώνων του λαού, που και σε αυτήν την περίπτωση τίποτα δεν του χαρίστηκε από κανέναν. Ακριβώς γι' αυτούς τους λόγους δεν μπορεί να αξιοποιηθεί στην προσπάθεια εξιλέωσης της κυβερνητικής πολιτικής.
Το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε τη διοργάνωση εκδήλωσης με αφορμή την παραχώρηση για σαράντα χρόνια στο Δήμο μας όλης της έκτασης του χώρου του Σκοπευτηρίου, για να τιμήσει τους αγώνες που έχουν γίνει για αυτό, η οποία και πραγματοποιήθηκε στις 12 Σεπτεμβρίου 2016.
Στη συνεδρίασή του επίσης αποφάσισε με συντριπτική πλειοψηφία ότι δε θα συμμετάσχει σε συνδιοργάνωση εκδήλωσης με την κυβέρνηση και την ΕΡΤ, με αφορμή το νόμο για την παραχώρηση του χώρου του Σκοπευτηρίου, δίνοντας με αυτόν τον τρόπο άλλοθι στην κυβερνητική πολιτική.
Η πολιτική που ασκεί η κυβέρνηση έρχεται σε πλήρη διάσταση με τους αγώνες και τις διεκδικήσεις των κατοίκων της Καισαριανής και στρέφεται συνολικά απέναντι στον ελληνικό λαό. Η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ έχει εξαπολύσει επίθεση στα δικαιώματα του λαού και τις κατακτήσεις του. Ψηφίζει και εφαρμόζει μνημόνια, υλοποιώντας μια πολιτική που τσακίζει το λαό με φόρους και μειώσεις σε μισθούς και σε συντάξεις, ενώ ταυτόχρονα χαρίζει απαλλαγές στο μεγάλο κεφάλαιο. Ξεπουλά, και με τα νέα μέτρα προχωρά σε ιδιωτικοποίηση και εκποίηση της δημόσιας περιουσίας, μειώνει δραματικά τα κονδύλια στους δήμους προωθώντας την πολιτική της ανταποδοτικότητας, προσθέτοντας και νέα βάσανα και φορολογία στο λαό. Συμμετέχει στη λυκοσυμμαχία του ΝΑΤΟ, συμφωνώντας με τις αποφάσεις της που αιματοκυλούν τους λαούς στην Μέση Ανατολή και αλλού, ξεριζώνοντας εκατοντάδες χιλιάδες πρόσφυγες από τις εστίες τους.
Στο πνεύμα των αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, ως δήμαρχος Καισαριανής, τιμώντας την ιστορία της πόλης, την ιστορική μνήμη και τα διδάγματα από τους αγώνες και τις θυσίες των προηγούμενων γενιών, τους 750 εκτελεσμένους στο Σκοπευτήριο, δεν θα παρευρεθώ στην εκδήλωση στις 2 Οκτώβρη».
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 2-10-2016