Δευτέρα, 14 Νοεμβρίου 2016

ΔΗΜΟΣ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ

ΔΗΜΟΣ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ

Μέτρα στήριξης των ανέργων και απαγόρευση κατασχέσεων αποφάσισε η δημοτική αρχή

Σε συνέχεια του ψηφίσματος κατά των πλειστηριασμών και των κατασχέσεων που συζητήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο της Πετρούπολης στις 20/10/2016, η δημοτική αρχή κατέθεσε εκ νέου σε συνεδρίαση πρόταση για το πάγωμα - αναστολή των κατασχετηρίων στα λαϊκά νοικοκυριά της πόλης.
Στην εισήγησή της η Δημοτική Αρχή τόνισε τις πολιτικές ευθύνες της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ για την αντιλαϊκή πολιτική που υλοποιεί ξεσπιτώνοντας εκατοντάδες οικογένειες αλλά και για το γεγονός ότι εντάσσει και τους Δήμους στον αντιδραστικό φοροεισπρακτικό μηχανισμός της.
Ο Δήμαρχος Βαγγέλης Σίμος, επεσήμανε πως έχει δοθεί εντολή στην Οικονομική και Ταμειακή Υπηρεσία του Δήμου από τον Φλεβάρη του 2016, να μην προβούν σε καμία ενέργεια λήψης αναγκαστικών μέτρων στα λαϊκά νοικοκυριά της πόλης.
Οι αποφάσεις που πάρθηκαν ήταν να μην προχωρήσει ο Δήμος Πετρούπολης σε καμία κατάσχεση, που αφορά τις λαϊκές οικογένειες της πόλης, όπως επίσης να κοινοποιηθεί η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου στα υπουργεία Οικονομικών και Εσωτερικών απαιτώντας να αποδεσμεύσουν τις Υπηρεσίες από τις κυρώσεις, στην περίπτωση που αυτές δεν προβούν σε κατασχέσεις.
Επίσης, το Δημοτικό Συμβούλιο Πετρούπολης, ύστερα από πρόταση της Δημοτικής Αρχής συζήτησε σε συνεδρίασή του το θέμα της ανεργίας, με σκοπό να ενημερωθεί ο λαός της πόλης για τα αίτια της ανεργίας, αλλά και να καταλήξει το δημοτικό συμβούλιο σε μία σειρά μέτρα στήριξης για την ανακούφιση των ανέργων και των οικογενειών τους.
(Δείτε στα συνημμένα τις δύο αποφάσεις)