Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2016

ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΙΩΒΑΣ


ziovas vasilhs 2014 newwwwwwΠροϋπολογισμός και αναμορφώσεις Περιφέρειας Ηπείρου στα πλαίσια της ακραίας φτώχειας!!!

Στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, την Παρασκευή 11 του Νοέμβρη, μεταξύ των άλλων θεμάτων συζητήθηκε και η 5η αναμόρφωση του προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2016.
Στην τοποθέτησή του, ο Περιφερειακός Σύμβουλος της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Βασίλης Ζιώβας μεταξύ άλλων τόνισε ότι: «Με την συγκεκριμένη αναμόρφωση του προϋπολογισμού γίνονται πλέον ποιο εμφανή τα προβλήματα της κατάρτισής του και επιβεβαιώνονται οι θέσεις της «Λαϊκής Συσπείρωσης για τον προϋπολογισμό του 2016.
Λέγαμε λοιπόν ότι ο προτεινόμενος προϋπολογισμός αποδεικνύει περίτρανα ότι με τον Καλλικράτη η Περιφερειακή Διοίκηση είναι ένας ακόμα αντιλαϊκός κρίκος του κρατικού μηχανισμού.
Κινείται στα πλαίσια της γενικότερης πολιτικής της λιτότητας, της ακραίας φτώχειας και των μνημονιακών περικοπών, με αποτέλεσμα έργα και υπηρεσίες που καλύπτουν τις λαϊκές ανάγκες να παραπέμπονται στις καλένδες!!!
Οι Κεντρικοί Αυτοτελείς Πόροι (ΚΑΠ) είναι ελάχιστοι, καλύπτουν κυρίως τη μισθοδοσία και περικόπτονται πιστώσεις για συντήρηση αρδευτικών, εγγειοβελτιωτικών και αντιπλημμυρικών έργων, συγκοινωνιακών έργων, αντιπυρικής και δασικής προστασίας, σχολικής στέγης και άλλα.
Ο αναπτυξιακός πόρος είναι για κοροϊδία! Οι περισσότερες δαπάνες είναι ανελαστικές δηλαδή μισθοί, ενοίκια, καθώς και έργα ενταγμένα χρόνια πριν, που λόγου έλλειψης χρηματοδότησης ή πιστώσεων «σέρνονται».
Μεγάλες περικοπές έχουμε και στις 4 Περιφερειακές Ενότητες (Ιωαννίνων-Άρτας-Πρέβεζας-Θεσπρωτίας) σε καύσιμα, λιπαντικά, κεφαλαιακό εξοπλισμό, γεγονός που δεν μας βρίσκει σύμφωνους. Δραστική μείωση επενδύσεων έχουμε και για έργα που εκτελούνται από διάφορα υπουργεία, μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων.
Τον χαρακτηρίζουμε προϋπολογισμό ελεγχόμενης χρεοκοπίας για τις ανάγκες των εργαζομένων, των μικροεπαγγελματιών, των εμπόρων, των αγροτών και συνολικά των λαϊκών στρωμάτων.
Είναι προϋπολογισμός ακραίας φτώχειας!!! Προϋπολογισμός που είναι συνάρτηση του Κρατικού προϋπολογισμού και έχουν έναν με κοινό στόχο: Την ενίσχυση του κεφαλαίου και περαιτέρω εξαθλίωση του λαού!
Τον συγκεκριμένο προϋπολογισμό τον καταψηφίσαμε κατά συνέπεια καταψηφίζουμε και κάθε αναμόρφωση που κινείται στα πλαίσιά του!!! Αναμόρφωση που ΔΕΝ αλλάζει στο παραμικρό την ουσία του, που κινείται στα πλαίσια της ακραίας φτώχειας!!!

(*) Ο Βασίλης Ζιώβας είναι Περιφερειακός Σύμβουλος Ηπείρου της «Λαϊκής Συσπείρωσης»
ΗΧΩ ΤΗΣ ΑΡΤΑΣ 15-11-2016