Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2016

ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 8 ΔΕΚΕΜΒΡΗ



Στη μάχη για την προετοιμασία της σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα
Κάλεσμα του ΠΑΜΕ για μέρα πανελλαδικής συζήτησης στους χώρους δουλειάς την Τρίτη 6/12
Μέρα πανεργατικής απεργίας για όλους τους εργαζόμενους, σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, είναι η Πέμπτη 8 Δεκέμβρη, με τα Συνδικάτα, τις Ομοσπονδίες και τα Εργατικά Κέντρα που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ να εντείνουν τη δράση για την επιτυχία της.Με τις πρωτοβουλίες που οργανώνουν, καλούν τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν μαζικά στην απεργία και τις συγκεντρώσεις, να απορρίψουν τα νέα αντιλαϊκά μέτρα κυβέρνησης - κουαρτέτου - κεφαλαίου, καθώς και το ήδη θεσμοθετημένο αντεργατικό οπλοστάσιο, να περάσουν στην αντεπίθεση διεκδικώντας την ανάκτηση των τεράστιων απωλειών τους και την ικανοποίηση των σύγχρονων εργατικών - λαϊκών αναγκών.
Μέρα πανελλαδικής συζήτησης στους χώρους δουλειάς η Τρίτη
Στην κατεύθυνση αυτή, το ΠΑΜΕ καλεί με ανακοίνωσή του τις συνδικαλιστικές οργανώσεις να αναλάβουν πρωτοβουλίες ενημέρωσης των εργαζομένων για την επιτυχία της απεργίας, καθιστώντας την Τρίτη 6 Δεκέμβρη μέρα πανελλαδικής συζήτησης με τους εργαζόμενους.
«Μπροστά στη μάχη για την επιτυχία της πανεργατικής - πανελλαδικής απεργίας στις 8 Δεκέμβρη», αναφέρει, «καλούμε τις συνδικαλιστικές οργανώσεις να δυναμώσουν τις πρωτοβουλίες τους, την παρέμβασή τους στους κλάδους και στους χώρους δουλειάς, σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα. Να μη μείνει εργαζόμενος που δε θα πάρει την ανακοίνωση των σωματείων, που δε θα ενημερωθεί για τα νέα μέτρα και τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης, των βιομηχάνων, των εφοπλιστών, της μεγαλοεργοδοσίας, της ΕΕ.
Στο πλαίσιο αυτό, καλούμε τα Εργατικά Κέντρα, τις Ομοσπονδίες, τα Συνδικάτα να πάρουν μέτρα προετοιμασίας και να προχωρήσουν ενιαία σε οργανωμένη παρουσία στα εργοστάσια, σε εργασιακούς χώρους του κάθε κλάδου την Τρίτη στις 6 Δεκέμβρη, αξιοποιώντας όλες τις μορφές παρέμβασης, με εξορμήσεις, με συσκέψεις, με συζητήσεις στο διάλειμμα, στο σχόλασμα, στην αλλαγή των βαρδιών (...) Να πάρουμε όλα τα μέτρα για να νεκρώσουν τα πάντα στις 8 Δεκέμβρη. Κανείς στη δουλειά!».
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ