Τρίτη 26 Δεκεμβρίου 2017

ΚΑΝΕΛΛΗ

Και ιδιώνυμα σας ψηφίζουμε...
Ποιος θα φανταζότανε ότι η πρωτοδεύτερη φορά αριστερά, κλείνοντας τάχα μου δήθεν τον κύκλο της μεταπολίτευσης, και ανοίγοντας τον δικό της, θα τον σταμπάριζε με τη θέσπιση ιδιότυπου ιδιώνυμου αδικήματος με το οποίο θα συλλαμβάνονται και θα καταδικάζονται σε φυλάκιση όσοι διαμαρτύρονται ή τολμήσουν να διαταράξουν τους πλειστηριασμούς.
Ο υπουργός Δικαιοσύνης εξελίχθηκε, με κίνητρο την απόλαυση λίγης ακόμα αστικής εξουσίας, σε δικηγόρο όχι Ζακύνθου αλλά πασών των τραπεζών, σε πατριάρχη της συριζανέλικης δογματικής. Η εξαπάτηση βουλευτών και λαού στο θέμα των πλειστηριασμών έκανε το πολιτικό ψεύδος στον τόπο μας όχι απλώς με κοντά ποδάρια, αλλά ασπόνδυλο!
Στο προεκλογικό έτος 2018 συγκροτείται τάχιστα η συνιστώσα των σαβουροψηφιστών, ώστε να γραφούν υποθήκες σε καριέρες που δε θα κρέμονται αναγκαστικά από τη γενναιοδωρία του Καμμένου. Στο βωμό της αγοράς, εκεί που κάποτε θριάμβευαν οι 29 κατασκευαστές πλυντηρίων, τώρα έχουμε τους κυβερνητικούς κατασκευαστές 29 τροπολογιών, κρυμμένων στα σκέλια του ψηφισμένου προϋπολογισμού, πίσω από τις οποίες κρύβονται, φωτογραφικά και μη, προαπαιτούμενα όλων των ομάδων των αντιλαϊκών συμφερόντων.
Την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές, λίγες ώρες πριν από την ονομαστική ψηφοφορία που ζήτησε το ΚΚΕ, η τροπολογία που ποινικοποιεί την αντίδραση στους πλειστηριασμούς των λαϊκών κατοικιών όχι απλώς δεν έχει αποσυρθεί, αλλά ο κορυφαίος των κατασκευαστών ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, κ. Τσακαλώτος, χουλιγκάνισε την κοινοβουλευτική του ομάδα, λέγοντας ότι θα πέσει η κυβέρνηση αν δεν ψηφιστεί, άκουσον - άκουσον, το να αναγνωριστεί ως ιερό πρόσωπο του συστήματος και να προστατεύεται αυτεπαγγέλτως όποιος βγάζει στο σφυρί τα σπίτια του κόσμου «απρόσκοπτα και εύρυθμα». Γιατί, όπως αιτιολογούν στην ντροπολογία την υποταγή τους σε αλλότρια ταξικά συμφέροντα, οι ρυθμίσεις υπαγορεύονται, άκουσον - άκουσον, από λόγους υπέρτερου δημοσιονομικού και δημοσίου συμφέροντος. Λιανά το ποιο είναι αυτό, το εξηγούν γραπτώς. Η ακώλυτη διενέργεια πλειστηριασμών στηρίζει και προστατεύει την εθνική οικονομία, ενισχύει τη ρευστότητα του χρηματοπιστωτικού συστήματος και γλιτώνει τις τράπεζες από νέα ανακεφαλαιοποίηση. Οπου συμβολαιογράφος, από δω κι ένας αστυνομικός να τον προστατεύει, προφανώς όχι σαν τον τελευταίο διαβόητο που προστάτευε κοτζάμ πρωθυπουργό.
Κι επειδή όλα θα παιχτούν ξανά στο μελάνι που αφήνει η σουπιά όταν χέζεται από το φόβο της, οι έχοντες και οι μη έχοντες σπίτια να ξέρουν ότι θα τυλιχτούν σε μια κόλλα λερό χρηματοπιστωτικό χαρτί, θα υποχρεωθούν να προσκυνάνε το τραστ και τον δανειστή και θα φροντίσουν τα κατάλληλα επικοινωνιακά επιτελεία να ξεκινήσει και μια εκστρατεία υπέρ της μη προσφυγοποίησης των νέων έμμισθων υποθηκοφυλακείων, των χειριστών πλειστηριαστικών υπολογιστών και τυχόν χάκερς που θα προσπαθήσουν να σταματήσουν το πολιτικό πορνό, που λέγεται δήθεν προστασία της πρώτης κατοικίας.
Με τη φόρα που έχει πάρει η κυβέρνηση να δείξει την πυγμή της υποταγής της, μη βγάλετε στο μπαλκόνι καμιά λεκάνη με νερό, γιατί θα πληρώσετε και φόρο πισίνας με αυτεπάγγελτο το φθόνο του γείτονα που τυραννιέται με το πλυντήριο. Γιατί, όπως έλεγε κι η γιαγιά μου, κρίμα ο ένας δανειστής, κρίμα ο άλλος τραπεζίτης, κανένα σπίτι σε χέρια ιδιοκτήτη.

Της
Λιάνας ΚΑΝΕΛΛΗ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 23-12-2017