Σάββατο 6 Ιανουαρίου 2018

ΠΑΤΡΑ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ - ΠΕΛΕΤΙΔΗΣ

Συριζαία βουλευτής έξαλλη με Πελετίδη, αποχώρησε από την κοπή της πίτας: «Πάλι τα ίδια…»!

Τα όσα είπε ο Δήμαρχος Πατρέων Κ. Πελετίδης, τάραξαν την πρώην αναπληρώτρια υπουργό Παιδείας και βουλευτή Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ, Σία Αναγνωστοπούλου, που αποχώρησε επιδεικτικά από την εκδήλωση για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας στο Δημαρχείο της Πάτρας.
Αυτά που ειπώθηκαν από τον Δήμαρχο Κώστα Πελετίδη, στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας στο Δημαρχείο της Πάτρας, τάραξαν όπως φαίνεται τα «θολά νερά» των κούφιων ευχολογίων, των «κοπλιμέντων» και των ψεύτικων υποσχέσεων, που έχουμε συνηθίσει ν’ ακούμε από επίσημους σε τέτοιες εκδηλώσεις. Ταράχτηκε και η πρώην αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας και βουλευτής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ, Σία Αναγνωστοπούλου, και μάλιστα πολύ, όπως δείχνει η ενέργειά της ν’ αποχωρήσει επιδεικτικά κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης…
Στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας, στο Δημαρχείο της Πάτρας, παραβρέθηκαν οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων, βουλευτές, Περιφερειάρχης  και Αντιπεριφερειάρχες, εκπρόσωποι της Στρατιωτικής ηγεσίας, εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων και εκατοντάδες δημότες που αντάλλαξαν ευχές με τη Δημοτική Αρχή για το νέο έτος.
Συριζαία βουλευτής έξαλλη με Πελετίδη, αποχώρησε από την κοπή της πίτας: «Πάλι τα ίδια…»!
Ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, αφού έκοψε το πρώτο κομμάτι της πίτας για τον Πατραϊκό λαό, ευχήθηκε σε όλους τους εργαζόμενους, τους ανέργους, τους αυτοαπασχολούμενους, τους φτωχούς αγρότες, τους συνταξιούχους καλή χρονιά. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στους χιλιάδες Πατρινούς που σιτίζονται από την Τράπεζα Τροφίμων και τα συσσίτια, στις οικογένειες που ζουν από τα προνοιακά επιδόματα, που υποφέρουν από την καπιταλιστική κρίση, στους πρόσφυγες – θύματα των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών και των πολέμων στην περιοχή, στις λαϊκές οικογένειες που κινδυνεύουν να χάσουν τα σπίτια και την περιουσία τους από τους πλειστηριασμούς, αλλά και στις νέες ρυθμίσεις που έχει περάσει η κυβέρνηση, στέλνοντας στο αυτόφωρο όσους τους εμποδίζουν.
Στο σημείο αυτό… ξεχείλισε η οργή της κυρίας Αναγνωστοπούλου. Όπως διαβάζουμε στο τοπικό patrasevents.gr «Η κ. Αναγνωστοπούλου μη κρύβοντας την αγανάκτηση της, μονολόγησε ότι «πάλι τα ίδια λέει ο δήμαρχος», θεωρώντας προφανώς ότι ο Κώστας Πελετίδης κάνει πόλεμο και κριτική στην κυβέρνηση. Το περιστατικό έγινε αντιληπτό και από τους υπόλοιπους παρευρισκομένους, αφού η βουλευτής δεν φρόντισε καν να φύγει διακριτικά, θέλοντας έτσι να δείξει την ενόχληση της. Η συμπεριφορά της σχολιάστηκε από τους υπολοίπους που ήταν στην εκδήλωση, ενώ φυσικά δεν δοκίμασε καν από την βασιλόπιτα. Βλέπετε όσο γλυκιά και αν ήταν η βασιλόπιτα, η αλήθεια μερικές πικραίνει και πονάει…»
Συριζαία βουλευτής έξαλλη με Πελετίδη, αποχώρησε από την κοπή της πίτας: «Πάλι τα ίδια…»!
Στη σύντομη αναφορά του, ο Δήμαρχος Κώστας Πελετίδης τόνισε ακόμα ότι εκτός από τις ευχές χρειάζεται αγώνας για να πραγματοποιηθούν αυτές κι εξέφρασε την πίστη ότι με τη νέα χρονιά θα ενισχυθεί η αντίσταση ενάντια στα νέα αντιλαϊκά μέτρα που προστίθενται στα προηγούμενα, για να επιτευχθούν τα ματωμένα πλεονάσματα. Καμία προσδοκία και προσμονή δεν μπορεί να υπάρξει στο λαό μας για την δήθεν «μεταμνημονιακή εποχή» που θα φέρει «δίκαιη ανάπτυξη», είπε, καταλήγοντας: Μοναδική ελπίδα είναι η οργάνωση και η ανασύνταξη  του Κινήματος, η ενίσχυση της Συμμαχίας όλων των αδικημένων, με σημαία την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών. Για να ξημερώσουν καλύτερες ημέρες, με τον λαό μας νοικοκύρη στον τόπο του.
Η αποχώρηση της κυρίας βουλευτού δείχνει αν μη τι άλλο ότι η σημερινή Δημοτική Αρχή της Πάτρας βαδίζει σε σωστό δρόμο. Αλίμονο για τον λαό της Πάτρας, αν όσα λέει και πράττει ο Πελετίδης ήταν αρεστά σε όσους με την πολιτική που παράγουν, υπηρετούν συμφέροντα ξένα κι εχθρικά προς τα συμφέροντα του πατραϊκού λαού και γενικότερα.
Όσο για τα νεύρα της κυρίας Αναγνωστοπούλου… στην Αχαΐα, εκτός από καλά κρασιά φτιάχνουν και καλό ξύδι…
ΚΑΤΙΟΥΣΑ 2-1-2018