Πέμπτη 31 Μαρτίου 2016

ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΚΚΕ

Με επικεφαλής τον Βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας Ν. Μωραϊτη

KKE MORAITHS NIKOS TEI 2016 MARTIOS
Περιοδείες κλιμακίου του ΚΚΕ στο ΤΕΙ και την Ιόνια 

Περιοδεία στο ΤΕΙ Ηπείρου στην Άρτα πραγματοποίησε την Δευτέρα 28 Μαρτίου κλιμάκιο του ΚΚΕ με επικεφαλής το Νίκο Μωραΐτη βουλευτή του ΚΚΕ και σε σχετική ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής: «Κατά την επίσκεψη υπήρξε πλούσια συζήτηση και προβληματισμός τόσο με τους σπουδαστές, αλλά με το εκπαιδευτικό, διοικητικό και τεχνικό προσωπικό του ΤΕΙ.
Στη συζήτηση που αναπτύχθηκε με τους σπουδαστές του Ιδρύματος αναδείχτηκαν ζητήματα τα οποία περιλαμβάνονται στην επίκαιρη ερώτηση που έχει καταθέσει το ΚΚΕ για το ΤΕΙ Ηπείρου όπως: Ανύπαρκτες υποδομές στο ίδρυμα, ελλείψεις σε προσωπικό και σε εργαστηριακό εξοπλισμό.
O Νίκος Μωραΐτης μεταξύ άλλων ανέφερε ότι οι ασφυκτικές περικοπές στους προϋπολογισμούς των Πανεπιστημίων και ΤΕΙ της χώρας έχουν δυσχεράνει ιδιαίτερα τη λειτουργία των Ιδρυμάτων. Πέρα από τα τραγικά προβλήματα στα ζητήματα της φοιτητικής μέριμνας (σίτιση, στέγαση, συγγράμματα κ.λπ.), η κατάσταση είναι ιδιαίτερα έκρυθμη όσον αφορά την έλλειψη προσωπικού, διδακτικού και διοικητικού. Λόγω της υποχρηματοδότησης (ο προϋπολογισμός του είναι κατά 23% μειωμένος σε σχέση με τον προϋπολογισμό πριν την κρίση), το ΤΕΙ Ηπείρου αδυνατεί να συντηρήσει και να εξοπλίσει τα εργαστήρια με τον αναγκαίο σύγχρονο εξοπλισμό.
Η παραπάνω κατάσταση έχει άμεση επίπτωση στα ίδια τα προγράμματα των σπουδών των Τμημάτων του ΤΕΙ Ηπείρου. Μαθήματα θεωρίας περικόπτονται, συγχωνεύονται, αντικαθίστανται με σεμινάρια επί πληρωμή όπου στην οργάνωση τους συμμετέχουν και επιχειρηματικοί όμιλοι, ενώ εργαστήρια μετατρέπονται σε θεωρίες ελλείψει εξοπλισμού.
Κλείνοντας τόνισε την ανάγκη και οι αυριανοί εργαζόμενοι, ως σημερινοί φοιτητές, να βγάλουν συμπεράσματα, να καταδικάσουν τις πολιτικές που τους θέλουν φτηνό εργατικό δυναμικό, υποταγμένο στις ορέξεις των επιχειρηματιών για να αυγαταίνουν τα κέρδη τους».
KKE MORAITHS NIKOS IONIA ODOS 2016 MARTIOS-Ακόμη στα εργοτάξια της Ιονίας Οδού στο Ν. Αιτωλοακαρνανίας περιόδευσε την Τρίτη 29 Μάρτη κλιμάκιο της ΤΕ Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον Νίκο Μωραΐτη, βουλευτή του Κόμματος και σε σχετική ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής: «Το κλιμάκιο του ΚΚΕ συζήτησε, πριν την έναρξη της βάρδιας, με τους εργαζόμενους στο κεντρικό εργοτάξιο στο Αντίρριο και μετά ακολούθησαν συζητήσεις με τους εργαζόμενους κατά μήκος του δρόμου μέχρι και έξω από την Αμφιλοχία.
Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκε η μεγάλη μείωση των μισθών των εργαζομένων συγκριτικά με τα προ κρίσης επίπεδα, που είναι σε αναντιστοιχία με τα μεγάλα κέρδη των κατασκευαστικών εταιρειών.
Ο Ν. Μωραΐτης τόνισε την ανάγκη οι εργαζόμενοι να ξεσηκωθούν ενάντια στο σάρωμα των εργατικών κατακτήσεων που συνεχίζει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, με αιχμή το Ασφαλιστικό και κάλεσε τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν στα συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ που γίνονται αυτή τη βδομάδα και στη 48ωρη απεργία με αίτημα να μην περάσει ο νόμος-λαιμητόμος».
ΗΧΩ ΤΗΣ ΑΡΤΑΣ