Τρίτη 14 Ιουλίου 2015

4Χ4

ΣΤΑ 4 Χ 4


ALIFTHRAS GIORGOSΓράφει ο Γιώργος Αλιφτήρας 

Ποτέ μου δεν πίστεψα, ότι η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ , θα έπεφτε στα 4. Δεν το σηκώνει το «τούτο» της. Τι θα πει ο κόσμος! Φτώχεια και κακομοιριά. Γι’ αυτό έπεσε στα 4Χ4. Να ‘χει και έναν ευρωπαϊκό αέρα ρε παιδί μου. Μην βγει κανένας «λιγούρης» και τους πει ότι δεν έχουν και τετρακίνηση.
Βέβαια όλο τα καλά έχουν και τα προβλήματα τους. Άντε να ξεχαστεί κανένας και να κάνει τον πολλαπλασιασμό. Σαν κομμένη σαρανταποδαρούσα θα φαίνεται, πεσμένη στα 16.
Τι τα θες όμως. Εκεί που όλοι ετοιμάζονταν να ράψουν μπλουζάκια με την μούρη των Τσίπρα-Καμένου και λοιπών αντιστασιακών, προσπαθούν τώρα να γλυτώσουν όπως – όπως, απ’ τη γραβάτα που ντε και καλά θέλει να τους περάσει η κυβέρνηση.
(Γι’ αυτό οι κυβερνητικοί δεν φορούσαν γραβάτα. Τις φύλαγαν για τον κοσμάκη.) Γιατί όπως και να το κάνουμε, μια τέτοια κυβέρνηση ποτέ δεν θα μας κρεμούσε με παλιοτριχιά όπως η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. Τι διάβολο. Στην Ευρώπη είμαστε.
Έτσι αντί να συμφωνήσει με τους ευρωπαίους, (άλλωστε οι ίδιοι της συγκυβέρνησης, σέβονται το ΟΧΙ του δημοψηφίσματος), τους κάνουν μια τρίπλα την τελευταία ώρα, και κρατώντας όλους τους εφαρμοστικούς νόμους και τα μνημόνια των προηγουμένων κυβερνήσεων, (να θυμηθώ λίγο. Α! των γερμανοτσολιάδων) διαμορφώνουν αυτοί ένα νέο μνημόνιο με επιπλέον κόστος για τα λαϊκά στρώματα πάνω από 13 δις, και βάζουν τους ευρωπαίους να συμφωνήσουν μαζί μας, αφού πρώτα δυναμώνουν την εθνική τους διαπραγμάτευση, με μεταγραφές όπως, ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΠΟΤΑΜΙ. Έτσι για παράδειγμα, καταργούν τον ΦΠΑ, όταν ο κόσμος βοσκάει σε δημόσια λιβάδια ,(κάργα φιλολαϊκό μέτρο) στον μεσαίο ΦΠΑ αν ξεχαστεί κανένας και πάρει κανένα λάχανο (ασυσκεύαστο εεεε!), και με το 23% περιμένουν στην γωνία τους παρά πολύ πλούσιους που θα τολμήσουν να αγοράσουν ένα πακέτο φασόλια. Παίρνοντας υπ’ όψιν σας ότι με τα μέτρα αυτά θέλουν να χτυπήσουν τον μεγάλο πλούτο, δείτε και την θετική του πλευρά. Αν σας περισσέψει κανένα φράγκο, (φτου κακά) κανένα ευρώ ήθελα να πω, και πάρτε κανένα πακέτο μακαρόνια, φαντάζεστε πόσο θα ανέβει το προφίλ σας! Θα περνάτε βόλτα στην σκουφά και θα λένε με θαυμασμό: Α! ο κύριος τάδε, πήρε δυο πακέτα μακαρόνια. Άσε που αν σας μείνει και για σάλτσα θάστε περιζήτητος γαμπρός.
Με αυτά και τα άλλα ξεχάσαμε το βασικότερο. Το μεγάλο ευαγές ίδρυμα, το ναό της δημοκρατίας, το κοινό τους σπίτι, (σαν να μαζευτήκαν πολλοί, και δεν ξέρω ποιοι είναι από κάτω) κ.λ.π. δημοκρατικά επιφωνήματα, την Ευρωπαϊκή Ένωση. Έτσι αφού μπούκαραν στο ναό του Σολομώντα ως νέοι μεσσίες για να πλακώσουν με το μαστίγιο όλους αυτούς που τον έκαναν οίκο εμπορίου, μας έκαναν την τιμή να το ρίξουν στο κουβεντολόι αυτοί και να σταυρώσουν όλους εμάς.
Αλλά και η αριστερά τους; Δεν ήξερε τι ποιεί η δεξιά τους;
Τι νόμιζαν; ότι θα βάλει υποψηφιότητα ο Τσίπρας για πρόεδρος της κομισιόν, και θα έκανε την αυτοκριτική του ο Σπάρτακος, που δεν έβαλε υποψηφιότητα για ανθύπατος της Ρώμης;
Τι νόμιζαν; Ότι ο Τσέ Γκεβάρα θα κτυπάει τώρα το κεφάλι του που δεν πρόλαβε να αναδείξει την αγαθοεργία του καπιταλισμού και τα ευγενικά του ιδεώδη; ότι το μετάνιωσε που δεν πρόλαβε να παλέψει για να πάει καλά η ανταγωνιστικότητα του καπιταλισμού;
Τέτοια νόμιζε η «αριστερά» τους και για αυτό ψήφιζαν από κοινού την συμφωνία του Μάαστριχτ, για ελευθερία κίνησης ανθρώπων, εμπορευμάτων και κεφαλαίων, για να αναρωτιούνται τώρα ως νέοι Σερλοκ Χολμς, πως έβγαλαν στις τράπεζες της Ελβετίας στις οφσόρ στα νησιά Κάιμαν κ.λ.π πάνω από 500 δις η αφρόκρεμα των πατριωτών καπιτα-ληστών. Ώρα είναι να μας πουν ότι τα φόρτωναν κάθε βράδυ στα γαϊδουράκια τους, περνάγανε με στερήσεις τα χιόνια της Πίνδου και των Άλπεων, και έφταναν κατάκοποι στην ελβετική τράπεζα ξεφορτώνοντας τις δεσμίδες τους, να έχουν κάτι στην άκρη για τα γεράματα τους. Τέτοια νόμιζε και παλεύει με νύχια και δόντια να βγάλει σε πρόωρη σύνταξη μόνο το ......λαϊκό κίνημα. Το είπαν άλλωστε. Αυτοί θα ακολουθούν τους εργάτες, (για να μπορούν να τους περδικλώνουν με την άνεση τους.)
Με το δεξί χέρι το 3ο μνημόνιο, με το αριστερό χτύπημα με κάθε μέσο του ταξικού κινήματος, και με τα δυο μαζί προσπάθεια να χτυπήσουν το Κ.Κ.Ε, το μόνο κόμμα που δεν τους έκανε το χατίρι να αφήσει τον λαό έρμαιο στις ορέξεις των αφεντικών τους.
Με τα δυο χέρια προσπαθούν ακόμα και σήμερα να πείσουν το λαό ότι δεν μπορεί μονός του, να κουμαντάρει τον πλούτο που παράγει, και πρέπει να έχει τους γαρουφάκηδες και τους τσακαλώτους του, τα αφεντικά και τους γιάπιδες τους.
Με τα δυο χέρια προσπαθούν όλοι μαζί να πείσουν τον λαό ότι για να επιζήσει πρέπει να περνά από καθημερινή αξιολόγηση των αφεντικών και του κράτους των.
Δυστυχώς για εσάς ο κόσμος δεν έχει 4Χ4. Και μόνο για το λόγο αυτό δεν μπορεί να γονατίσει στα δεκαέξι. Μπορεί όμως μόλις βγει στο δρόμο, (και θα βγει) να φάνε την σκόνη του όλα τα 4Χ4.

ΗΧΩ ΤΗΣ ΑΡΤΑΣ  14-7-15