Τρίτη 2 Απριλίου 2019

Τρίτη, 2 Απριλίου 2019

Πόσοι εκλέγονται σε κάθε Δήμο, οι έδρες στις Δημοτικές Ενότητες

- Η αριθμητική εικόνα στους Δήμους της Περιφερειακής Ενότητας Άρτας
 
Στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης δημοσιεύθηκαν οι δύο αποφάσεις του Υπουργού Εσωτερικών με τις οποίες καθορίζονται οι έδρες των Δημοτικών και Περιφερειακών Συμβουλίων της χώρας. 




Η κατανομή γίνεται πλέον με βάση τον μόνιμο πληθυσμό χωρίς ωστόσο να επέρχονται μεγάλες αλλαγές.

Το πιο ενδιαφέρον στοιχείο, που ίσχυε άλλωστε από το 2010 είναι η κατανομή των εδρών ανά Δημοτική Ενότητα.

Κι αυτό γιατί η κατανομή αυτή μπορεί να στείλει στα Δημοτικά Συμβούλια εκπροσώπους με περιορισμένο αριθμό ψήφων και να αφήσει απ’ έξω άλλους που μπορεί να έχουν συγκεντρώσει ακόμη και μερικές εκατοντάδες περισσότερους.

Η αριθμητική εικόνα στους Δήμους της Περιφερειακής Ενότητας Άρτας
 
Στον Δήμο Αρταίων με μόνιμο πληθυσμό 43.166 κατοίκους εκλέγονται 33 Δημοτικοί Σύμβουλοι. Εξ αυτών τρεις εκλέγονται στη Δημοτική Ενότητα Αμβρακικού, 21 στην Δημοτική Ενότητα Αρταίων, δύο στην Δημοτική Ενότητα Βλαχερνών, τρεις στην Δημοτική Ενότητα Ξηροβουνίου, τέσσερις στην Δημοτική Ενότητα Φιλοθέης.
Στον Δήμο Γεωργίου Καραισκάκη με μόνιμο πληθυσμό 2.287 εκλέγονται 21 δημοτικοί σύμβουλοι. Πέντε στην Δημοτική Ενότητα Ηρακλείας, οκτώ στην Δημοτική Ενότητα Τετραφυλίας και οκτώ στην Δημοτική Ενότητα Γεωργίου Καραισκάκη.
Στον Δήμο Κεντρικών Τζουμέρκων με μόνιμο πληθυσμό 6.178 κατοίκους εκλέγονται 21 δημοτικοί σύμβουλοι. Οι έξι στην Δημοτική Ενότητα Αγνάντων, 13 στην Δημοτική Ενότητα Αθαμανίας, ένας στα Θεοδώριανα και ένας στους Μελισουργούς.
Στον Δήμο Νικολάου Σκουφά με μόνιμο πληθυσμό 12.753 εκλέγονται 27 Δημοτικοί Σύμβουλοι. Από αυτούς οι δέκα εκλέγονται στην Δημοτική Ενότητα Αράχθου, οι δύο στο Κομμένο, οι πέντε στο Κομπότι και οι δέκα στο Πέτα.
ΑΕΤΟΣ ΤΩΝ ΤΖΟΥΜΕΡΚΩΝ 2-4-2019