Σάββατο 10 Ιανουαρίου 2015

Η Ηπειρώτισσα Βασιλική(Βίκυ) Αράπη - Καραγιάννη, μέλος του Δ.Σ. της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος, υποψήφια βουλευτής με το ΚΚΕ στη Β' Περιφέρεια της Αθήνας.

Ανακοίνωση της Βίκυς(Βασιλικής)  Αράπη - Καραγιάννη, για την υποψηφιότητας  της, για την Β' Περιφέρεια της Αθήνας.                          
Η πατρίδα μας, τα τελευταία χρόνια, και γενικά ο λαός μας, υφίσταται όλα αυτά τα αντιλαϊκά μέτρα που εφαρμόζεται από τα δύο κόμματα εξουσίας.Παλεύουμε μια ζωή για καλύτερες μέρες και για μας και για τα παιδιά μας και τα εγγόνια μας.

Η λαϊκή οικογένεια δέχτηκε αυτήν την απίστευτη επίθεση, στα εργασιακά της, στα συνταξιοδοτικά της, στην Υγεία, στην Παιδεία και γενικά τα νιάτα της χώρας μας, όπου είναι άνεργοι, αλλά και αυτοί που δουλεύουν παίρνουν ψίχουλα.
Μπορεί οι καπιταλιστές να επιδιώκουν να κάμψουν τα ηθικό μας, αλλά την ψυχή μας, την αγωνιστικότητά μας δεν μπορούν.
Γιατί;

Γιατί υπάρχει το ΚΚΕ.

Σύντροφε, αδερφέ, σε καλώ να ψηφίσεις το ΚΚΕ, γιατί ήταν το μόνο κόμμα που βρίσκεται και θα βρίσκεται πάντα στο πλευρό του λαού και στους αγώνες του και αυτό το 'χει δείξει στις δύσκολες εποχές που πέρασε ο λαός, και το 1922, και το 1940 με το ΕΑΜ, Εθνική Αντίσταση, Δημοκρατικό Στρατό και την περίοδο της δικτατορίας και με το Πολυτεχνείο.

Ολοι εμείς, που δεν είμαστε κομματικά στελέχη, συμπαραταχτήκαμε και αγωνιζόμαστε στις γραμμές του ΚΚΕ και παλεύουμε ενάντια στους καπιταλιστές και την αντιλαϊκή πολιτική που εφαρμόζουν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ και αγωνίζονται και ο ΣΥΡΙΖΑ για την εξουσία.

Αγωνιστή της ζωής,
όταν βρεθείς μπροστά στη κάλπη, για τις εθνικές εκλογές, στις 25 Ιανουαρίου 2015, πρέπει έχεις κατά νου και να αποφασίσεις.

Πώς τοποθετήθηκαν όλα αυτά τα χρόνια, στη λαϊκή οικογένεια.

Τι μέτρα πήραν εναντίον του λαού.

Εάν αντιστάθηκαν στην εφαρμογή αυτών των μέτρων που πτώχευσαν το λαό.

Ποιος ήταν δίπλα σου όταν σου έκοβαν το ρεύμα, ποιος ήταν δίπλα σου όταν σε απέλυαν, όταν σου στερούσαν όλα τα κοινωνικά αγαθά που για τόσα χρόνια αγωνιζόσουν και ήρθαν με μια μονοκοντυλιά και σου τα άρπαξαν;

Πρέπει όχι μόνο να ψηφίσεις εσύ, αλλά και να βρεις το φίλο σου, το γείτονά σου, το άνεργο νέο, τον πονεμένο και να του εξηγήσεις και να τον πείσεις, ότι αυτή τη στιγμή πρέπει να ψηφίσει ΚΚΕ, ακόμη και αν δε συμφωνεί με το ΚΚΕ ή ακόμη και αν θα 'ναι η πρώτη φορά που θα ψηφίσει. Εχει ο λαός και η ψήφος του μεγάλη δύναμη και μπορεί με δυνατό ΚΚΕ, που 'ναι πάντα στο πλευρό του με συνέπεια και σταθερότητα στους αγώνες σου, δεν σε πρόδωσε ποτέ.
Το λαϊκό κίνημα και η συμμαχία της εργατικής τάξης με τ' άλλα στρώματα να εκφράσουν την αντίθεσή τους.
Αδερφέ, σύντροφε,
Πρέπει στο κάτω - κάτω να σταματήσει η γενοκτονία του λαού μας. Παιδιά δεν γεννιούνται λόγω φτώχειας. Η πείνα χτυπάει την πόρτα μας για να τρών' οι ισχυροί.
Εχουμε νεκρούς χωρίς πόλεμο (αυτοκτονίες, έχουμε μετανάστες όχι μόνο εργατών, αλλά την αφρόκρεμα της νεολαίας μας).
Τι θα κάνεις μπροστά σ' αυτά τα προβλήματα;
Τι θα απογίνουμε;
Σκέψου καλά και επαναστατικά και αποφάσισε
ΨΗΦΟ ΣΤΟ ΚΚΕ
Βίκυ Αράπη-Καραγιάννη, υποψήφια βουλευτής του ΚΚΕ στη Β' Περιφέρεια της Αθήνας



Σύντομο βιογραφικό
Αράπη - Καραγιάννη Βασιλική (Βίκυ), φιλόλογος, πρώην βουλευτής του ΔΗΚΚΙ, συνεργαζόμενη στο ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ.
Πρώην βουλευτής του ΔΗΚΚΙ. Κατάγεται από τα Τζουμέρκα Άρτας, το χωριό Αθαμάνιο και είναι 69 ετών. Τελείωσε το 3ο Δημοτικό Σχολείο Άρτας, το Γυμνάσιο στην Πάτρα και το Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο της Αθήνας. Υπηρέτησε για 34 χρόνια στα Δημόσια Σχολεία Δραπετσώνας, Ύδρας και Αλίμου. Είναι κόρη αντιστασιακού. Έχει διατελέσει έφορος Πολιτισμού στην Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδας για 6 χρόνια καθώς και γραμματέας της Ομοσπονδίας Τζουμερκιωτών.
Σήμερα είναι μέλος στο ΔΣ της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας και στον Πολιτιστικό Σύλλογο Κεντρικιωτών «ΑΡΑΧΘΟΣ».
 Έχει συγγράψει δεκάδες άρθρα και χρονογραφήματα που έχουν δημοσιευθεί στις τοπικές εφημερίδες των Συλλόγων.
Από μαθήτρια αγωνιζόταν για μια καλύτερη και δημόσια δωρεάν Παιδεία, συμμετείχε στις κινητοποιήσεις του 1-1-4.

 Στη συνέχεια το 1974 εντάχθηκε στο ΠΑΣΟΚ και υπήρξε ιδρυτικό του μέλος. Το 1995 δραστηριοποιείται μέσα από το ΔΗΚΚΙ και το 1996 εκλέχθηκε βουλευτής του στην Περιφέρεια της Α' Αθήνας.

Στη Βουλή, από την Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων, έκανε αγώνα με 200 και πλέον Ερωτήσεις μόνο για την Παιδεία, ενάντια στο νόμο Αρσένη και το 2001 εκλέχθηκε δημοτική σύμβουλος στο Δήμο Βούλας ως επικεφαλής του δημοτικού συνδυασμού.

Την περίοδο της συνεργασίας του ΔΗΚΚΙ με το ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟ, το 2007, ήταν υποψήφια βουλευτής στην Περιφέρεια Α' Αθήνας.

Το 2014 ήταν υποψήφια ευρωβουλευτής με το ΚΚΕ.
Τα τελευταία χρόνια έχει συστρατευτεί με το ΚΚΕ με το οποίο αγωνίζεται για όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο λαός. Είναι μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ

romiazirou.blogspot.gr