Τετάρτη 21 Ιανουαρίου 2015

ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΚΚΕ ΓΕΩΡΓΟΥΣΗΣ

ΤΩΡΑ ΚΚΕ ΔΥΝΑΤΟ!

GEORGOYSHS LEONIDAS 2015 IANOYARIOSΓΙΑ ΝΑ ΕΧΕΙ ΣΤΙΣ 26 ΕΛΠΙΔΑ Ο ΛΑΟΣ
Γράφει ο Λεωνίδας Γεωργούσης, υποψήφιος βουλευτής του ΚΚΕ στο Ν. Άρτας
Όπως είναι γνωστό είμαι υγειονομικός (ΔΕ νοσηλευτικής) και συνδικαλιστής στο χώρο της υγείας (γραμματέας του Συλλόγου εργαζομένων) και μέσα από αυτή την δράση μου και εμπειρία τα τελευταία χρόνια εντάχθηκα στο ΠΑΜΕ υγειονομικών
Η στρατηγική της ΕΕ, όπως εξειδικεύεται στην Υγεία, έχει στόχο μέχρι το 2020, τη σταδιακή απόσυρση του κράτους από τις υποχρεώσεις του στον τομέα της παροχής Υγείας. Μέχρι το 2020 θα μείνουν 80 νοσοκομεία το πολύ στην Ελλάδα, ενώ από τα 200 Κέντρα Υγείας τα μισά υπολειτουργούν ή κοντεύουν να κλείσουν.
Αυτή τη στρατηγική προσπαθούν να διαχειριστούν ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ και γι' αυτό λένε ότι θα αντιμετωπίσουν την «ακραία φτώχεια». Γι αυτό προωθούν τα κοινωνικά ιατρεία κα φαρμακεία αντί για την δημόσια πλήρη δωρεάν υγεία για όλους χωρίς επιχειρηματική δράση.
Είναι αποκαλυπτικά τα όσα λέει ο ΣΥΡΙΖΑ περί «αλληλεγγύης» και «κοινωνικού κράτους»: «Η ανάπτυξη του κοινωνικού τομέα της οικονομίας έχει για μας στρατηγική σημασία (...) Εχουμε ένα νέου τύπου εργαζόμενο στον ελληνικό λαό, ο οποίος έχει σχετικά υψηλό επίπεδο μόρφωσης (...) Ο ρόλος όλου αυτού του δυναμικού δεν είναι να ζητάει από το κράτος, αλλά να ενεργοποιηθεί το ίδιο, να δημιουργεί συλλογικότητες, νέου τύπου επιχειρηματικές δραστηριότητες. Και ήδη έχουμε θετικά παραδείγματα, σε όλη την Ελλάδα αναπτύσσονται κοινωνικά ιατρεία, κοινωνικά σχολεία και άλλες ποικίλες δραστηριότητες, π.χ. εμπόριο χωρίς μεσάζοντες...» (ομιλία Αλ. Τσίπρα στη ΔΕΘ).
Η πολιτική αυτή του ΣΥΡΙΖΑ είναι αντίστοιχη των σοσιαλδημοκρατικών κομμάτων στην Ελλάδα και διεθνώς για το «κοινωνικό κράτος», που θα λειτουργεί με τις υπηρεσίες του κρατικού τομέα σε συνεργασία με τον «τρίτο τομέα της οικονομίας», την «κοινωνική οικονομία». Στη βάση αυτής της πολιτικής, προτείνουν παντού μορφές συνεταιριστικοποίησης, ΜΚΟ, «κοινωνικά ιατρεία» κ.λπ., όχι μόνο για την περίοδο της κρίσης, αλλά και για μετά απ' αυτήν.
Ουσιαστικά, αξιοποιεί τον «εθελοντισμό των κοινωνικών ιατρείων, φαρμακείων κ.λπ.» προκειμένου να μη στοιχίζει τίποτα στο κράτος η παροχή των ελάχιστων κοινωνικών υπηρεσιών για τους εξαθλιωμένους και ταυτόχρονα ως προθάλαμο για τη μετατροπή τους σε κοινωνικές επιχειρήσεις, στη βάση της «νέου τύπου επιχειρηματικότητας».
Σε τελική ανάλυση, αυτό που προωθεί ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η συμφιλίωση του λαού με τη φτώχεια και τη μιζέρια. Η αγωνία του, που είναι και αγωνία της ΕΕ, μην τυχόν και «σπάσει» η «κοινωνική συνοχή». Το όριο που θέτει είναι «η μείωση των κοινωνικών ανισοτήτων» και όχι η κατάργησή τους.
Δουλεύει δηλαδή για μέτρα και θεσμούς που θα «λειαίνουν» τις «οξείες γωνίες» των ακραίων κοινωνικών προβλημάτων, θα δείχνουν το δήθεν «ανθρώπινο» πρόσωπο του καπιταλισμού, θα λειτουργούν ως «βαλβίδες» εκτόνωσης και αποτροπής του λαού από την πάλη που οδηγεί σε γενικευμένη αμφισβήτηση και ανατροπή του εκμεταλλευτικού συστήματος.
Θα μας βρουν απέναντι όλοι όσοι υπονομεύουν τη δυνατότητα να αξιοποιηθούν από το λαό οι τεράστιες δυνατότητες που δημιουργούν η παραγωγικότητα της εργασίας, οι κατακτήσεις της επιστήμης, τα επιτεύγματα της ιατρικής τεχνολογίας και η ύπαρξη ενός πολυάριθμου εξειδικευμένου υγειονομικού δυναμικού μέσα απο ένα ενιαίο καθολικό δωρεάν σύστημα υγείας χωρίς επιχειρηματική δράση, που θα χρηματοδοτείται αποκλειστικά από τον κρατικό προϋπολογισμό.
Θα μας βρουν απέναντι όσοι βάζουν πλάτη για να στηριχθεί το σάπιο εκμεταλλευτικό σύστημα.
Στις 26 Γενάρη το ΚΚΕ θα είναι μπροστά στην πάλη του λαού, στην αποφασιστική σύγκρουση για τη διεκδίκηση αυτών που καμιά αστική κυβέρνηση δεν πρόκειται να του δώσει.
Το ΚΚΕ δεν μπορεί να κάνει δώρο την "ανοχή" του σε καμία κυβέρνηση που δέχεται το χρέος, την ΕΕ, τον δρόμο ανάπτυξης που έχει κίνητρο την κερδοφορία του κεφαλαίου και όχι την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών. Ενα δρόμο ανάπτυξης που οδηγεί σε φτώχεια και εξαθλίωση, σε όλο και μεγαλύτερα αδιέξοδα την πλειοψηφία του λαού.
Η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ αυτή την αλήθεια την κρύβουν και προσπαθούν να συνθλίψουν το λαό ανάμεσα στο φόβο και τους εκβιασμούς, τα ψέματα και τις αυταπάτες, για να αποσπάσουν την ψήφο του στις επικείμενες εκλογές. Καλούν το λαό να ζήσει ξανά τα ίδια με του ίδιους ή ξανά τα ίδια με τους άλλους. Ο λαός δεν έχει τίποτα να περιμένει από τους "παλιούς" και τους "νέους" σωτήρες. Ο δικός του δρόμος βρίσκεται πέρα από «επόμενους» και «προηγούμενους» διαχειριστές της αντιλαϊκής πολιτικής. Βρίσκεται στην οργάνωση σήμερα της δικής τους δυνατής εργατικής - λαϊκής αντιπολίτευσης, στην ισχυροποίηση του ΚΚΕ που βρέθηκε στην πρώτη γραμμή της πάλης του λαού για να εμποδιστούν τα βάρβαρα μέτρα. Το ΚΚΕ που είναι δύναμη εμπιστοσύνης και, από την επομένη των εκλογών, θα συνεχίσει να παλεύει για να γίνει ο λαός πρωταγωνιστής στις εξελίξεις. Η ενίσχυσή του είναι γροθιά στο φόβο και πραγματική ελπίδα για το λαό.
Γι' αυτό στις λίγες μέρες που απομένουν μέχρι τις εκλογές καλώ τους εργαζόμενους τους αγρότες τα λαϊκά στρώματα και ιδιαίτερα τους νέους ανθρώπους, να δώσουν με αποφασιστικότητα την μάχη της διακίνησης του ψηφοδελτίου του ΚΚΕ. Να μην μείνει κανένα λαϊκό σπίτι που δεν θα φτάσει το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ.
ΗΧΩ ΤΗΣ ΑΡΤΑΣ  20-1-2015