Σάββατο 7 Μαρτίου 2015

Η «τσιμπίδα του ΣΔΟΕ»
Η λίστα των φοροφυγάδων που «πιάνει η τσιμπίδα του ΣΔΟΕ» χρησιμοποιείται τακτικά για να αποπροσανατολίζει το λαό από τη βασική αιτία των δεινών του, το καπιταλιστικό σύστημα, και να του δίνει έναν εύκολο και «κοντινό» στόχο, τον τάδε ή τον δείνα ιδιώτη φοροφυγά. Τα αστικά ΜΜΕ αναλαμβάνουν να πλασάρουν τον αποπροσανατολισμό, χωρίς να πετυχαίνουν πάντα να αποφεύγουν σχεδόν πανομοιότυπα ρεπορτάζ... Αυτό γινόταν και με τη συγκυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, αυτό συνεχίζει να γίνεται και με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ.
Το ζήτημα, φυσικά, δεν είναι μόνο η φοροδιαφυγή των διαφόρων κατηγοριών επαγγελματιών, αλλά η νόμιμη ιδιοποίηση από το κεφάλαιο του πλούτου που παράγουν οι εργαζόμενοι, πετώντας τους ένα ξεροκόμματο, τελευταία ούτε κι αυτό. Με τη μια ή την άλλη κυβέρνηση αστικής διαχείρισης το κεφάλαιο καταφέρνει πάντα να μένει έξω από τα πυρά και να προβάλλεται μάλιστα ως ό,τι πιο δημιουργικό και γνήσιο έχει να επιδείξει η χώρα. Αν όμως διαβάσει κανείς προσεκτικά ακόμη και αυτές τις λίστες φοροφυγάδων που δίνονται στη δημοσιότητα, με όλες τις επιφυλάξεις για την επιλογή που έχει γίνει στη σύνθεσή τους, θα διαπιστώσει ότι μερικά από τα μεγαλύτερα ποσά φοροδιαφυγής δεν αφορούν μεμονωμένα άτομα, αλλά εταιρείες, που με τη μέθοδο της υπερτιμολόγησης ή των πλαστών παραστατικών γλιτώνουν εκατομμύρια σε φόρους και αποκρύπτουν ακόμη περισσότερα εκατομμύρια, από τα κέρδη που αποκομίζουν από την εκμετάλλευση των εργαζομένων.
Αλίμονο, η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ έχει μόνο προτάσεις για ενίσχυση (δάνεια, μείωση φορολόγησης, τζάμπα χρήμα κ.τ.λ.) των ...τίμιων επιχειρήσεων, ώστε να γίνει καπιταλιστική ανάπτυξη. Ο λαός πρέπει να αρκεστεί να τρώει το κουτόχορτο του κυνηγητού των φοροφυγάδων.
Ριζοσπάστης 7-3-2014