Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2015

ΚΑΛΕΣΜΑ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ

Τολμήστε το! Ακόμη κι αν δεν συμφωνείτε σε όλα, στηρίξτε το ΚΚΕ

MPETSAS EYAGGELOS OASNAΤου Βαγγέλη Μπέτσα
Πρόεδρου της Ομοσπονδίας αγροτικών Συλλόγων Ν. Άρτας

Την επόμενη μέρα των εκλογών κυβέρνηση θα υπάρχει, άλλωστε γι’ αυτό μας διαβεβαιώνουν και οι δύο. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ καθησυχάζει ότι η χώρα θα κυβερνηθεί και η ΝΔ καλεί το ΣΥΡΙΖΑ σε συνεργασία γιατί η χώρα έχει ανάγκη από συνεννόηση και συναίνεση.
Κυβέρνηση θα υπάρχει με πιο πιθανό, βέβαια, αυτή να είναι μια κυβέρνηση συνεργασίας που θα αξιοποιεί φυσικά και όλους τους πρόθυμους.
Όλοι μαζί, συνολικά 222 βουλευτές από τα πέντε κόμματα ψήφισαν το 3o βάρβαρο μνημόνιο τον προηγούμενο μήνα, και δεν θα καταφέρουν να φτιάξουν κυβέρνηση;

Πέντε κόμματα ψήφισαν το μνημόνιο με πρώτους και καλύτερους το ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ και δεν θα φτιάξουν κυβέρνηση;
Μια χαρά θα καταφέρουν να συγκροτήσουν κυβέρνηση, ακόμα και κυβέρνηση μεγάλου συνασπισμού με τους δύο πόλους της αστικής διαχείρισης το ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ.
Μια χαρά θα τα βρουν, αφού ο βασικός κορμός των προγραμματικών δηλώσεων της επόμενης κυβέρνησης, έχει ήδη γραφτεί. Γράφτηκε όταν όλοι μαζί ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΠΟΤΑΜΙ, ΠΑΣΟΚ και ΑΝΕΛ ψήφιζαν το 3o μνημόνιο και τα προαπαιτούμενα μέτρα και τώρα διεκδικούν μερίδιο στην εφαρμογή του.
Και για να έχουμε καλό ερώτημα.
Τι θα κάνουν με τους φτωχούς αγρότες; Για να δούμε λοιπόν, τι περιλαμβάνει το 3 μνημόνιο για τους αγρότες.
-Άγρια φορολογία με 26% ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΕΥΡΩ στους αγρότες.
-Ταυτόχρονη προκαταβολή φόρων για την επόμενη χρονιά 100%.
-Τριπλασιασμός των εισφορών στον ΟΓΑ που σημαίνει 1500 ευρώ.
-Διατήρηση του ΕΝΦΙΑ ακόμα και σε στάβλους.
-Κατάργηση του μειωμένου τιμολογίου στο αγροτικό πετρέλαιο, ενώ οι εφοπλιστές το παίρνουν αφορολόγητο.
-Αύξηση του ΦΠΑ στα αγροεφόδια στο 23% κλπ.
Μόνο ως πρόκληση για τους μικρομεσαίους αγρότες μπορεί να θεωρηθούν τα όσα αναφέρουν τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ με τα παράλληλα μέτρα που θα αντισταθμίσουν τάχα την χασούρα όσο και η ΝΔ που "ξεσπάθωσε" για τη φορολόγηση των αγροτών.
Ο ΣΥΡΙΖΑ δηλαδή αφού έχει δρομολογήσει την ταφόπλακα και τον θάνατο των μικρομεσαίων αγροτοκτηνοτρόφων, έρχεται τώρα να ανακοινώσει "μέτρα" μείωσης των εξόδων της κηδείας.
Όσο για την ΝΔ έχουμε να ρωτήσουμε, με νόμο ποιας κυβέρνησης φορολογήθηκαν για πρώτη φορά φέτος οι αγρότες από το πρώτο ευρώ με συντελεστή 13%; Δεν ήταν της κυβέρνησης ΝΔ και ΠΑΣΟΚ;
Και οι δύο μαζί όπως λέει και ο λαός μας "να σε κάψω Γιάννη, να σε αλείψω λάδι".
Η μοναδική προοπτική διεξόδου είναι η πρόταση του ΚΚΕ.
Το ΚΚΕ υποστηρίζει ότι η Ελλάδα έχει τεράστιες παραγωγικές δυνατότητες, ιδανικές εδαφοκλιματολογικές συνθήκες, μεγάλη μηχανοποίηση της αγροτικής και κτηνοτροφικής παραγωγής και τεχνογνωσία των αγροτών. Μπορούν, λοιπόν, οι αγρότες να καλύψουν με επάρκεια τις διατροφικές ανάγκες του λαού μας και να παράγουν πρώτες ύλες για τη βιομηχανία κι έτσι να συμβάλουν στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, σε μια περίοδο που η ανεργία τσακίζει κόκαλα. Η συμμετοχή, όμως, της χώρας στην ΕΕ, οι περιορισμοί στην καλλιέργεια που επέβαλε η ΚΑΠ, οδήγησαν την Ελλάδα να γίνει χώρα εισαγωγής αγροτικών και κτηνοτροφικών προϊόντων. Το «τυράκι στη φάκα» ήταν οι ενισχύσεις, όμως οι απώλειες των αγροτών από αυτή τη συμμετοχή ήταν και παραμένουν πολύ μεγαλύτερες.
Το ΚΚΕ πιστεύει ότι μπορεί να υπάρξει πραγματική ανάπτυξη, σε ρήξη με την ΕΕ και φυσικά την ΚΑΠ και με το λαό αφέντη του πλούτου που παράγει. Μόνο τότε θα απελευθερωθούν και θα αξιοποιηθούν, με επάρκεια, οι τεράστιες παραγωγικές δυνατότητες που έχει η χώρα. Θα είναι τότε δυνατό, με τον επιστημονικό κεντρικό σχεδιασμό, να οργανωθεί η παραγωγή ώστε να καλύψει τις ανάγκες σε τρόφιμα και πρώτες ύλες. Να υπάρξει επανασχεδιασμός της παραγωγής, να ενισχυθεί το σκέλος της κτηνοτροφίας, αφού ως χώρα είμαστε ελλειμματική σε γάλα και κρέας. Ο παραγωγικός συνεταιρισμός της μικρομεσαίας αγροτιάς που θα λειτουργεί δίπλα στα μεγάλα κρατικά αγροκτήματα, θα μειώσει το κόστος παραγωγής, θα εξασφαλίζει φτηνά και ποιοτικά τρόφιμα για τις λαϊκές ανάγκες και βιώσιμο εισόδημα για τους αγρότες, χωρίς το φόβο των εμπόρων και των απλήρωτων επιταγών, με ασφάλιση της παραγωγής απ' όλους τους φυσικούς κινδύνους και τις νόσους. Μια τέτοια αγροτική ανάπτυξη θα είναι προς όφελος του λαού μας.
Η συσπείρωση με το ΚΚΕ, το δυνατό ΚΚΕ παντού, είναι προϋπόθεση για να ανοίξει ο δρόμος ανατροπής του σημερινού αντιλαϊκού πολιτικού συσχετισμού. Είναι προϋπόθεση για να εμποδίσουμε τα χειρότερα, να καταργήσουμε, με το δίκιο των εργαζομένων, μνημόνια και αντιλαϊκούς νόμους.
Στις 20 Σεπτέμβρη μπορούμε να στείλουμε ένα μήνυμα που θα ταράξει την ΕΕ και τις κυβερνήσεις ενισχύοντας αποφασιστικά το ΚΚΕ.

ΗΧΩ ΤΗΣ ΑΡΤΑΣ 15-9-15