Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2015

ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΤΑΞΗ

ΕΚ Άρτας: Να ανακληθούν οι απολύσεις στο έργο της αποκατάστασης του μεσαιωνικού κάστρου
Σε έξι απολύσεις εργαζομένων στο έργο της αποκατάστασης, συντήρησης και ανάδειξης του μεσαιωνικού κάστρου της Άρτας, προχώρησαν η Εφορία Αρχαιοτήτων Άρτας και η Περιφέρεια Ηπείρου.
Ωστόσο την ίδια ώρα που απολύουν, παραχωρούν κομμάτια του έργου σε ιδιώτες για την δουλειά που κάνουν οι ίδιοι οι εργάτες του έργου, υλοποιώντας με αυτό τον τρόπο τις κατευθύνσεις της ΕΕ, που θέλει να μπάσει στο χώρο του πολιτισμού τους μεγαλοεργολάβους, απαξιώνοντας τις αρχαιολογικές υπηρεσίες.
Το Εργατικό Κέντρο Άρτας με ανακοίνωσή του καταγγέλλει απολύσεις και απαιτεί από όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες (Εφορία Αρχαιοτήτων Άρτας, Περιφέρεια Ηπείρου) να τις πάρουν πίσω.
Όπως σημειώνει, «οι τεράστιες ελλείψεις που σήμερα υπάρχουν στην Αρχαιολογική Υπηρεσία της Άρτας σε προσωπικό, επιστήμονες και τεχνίτες καθιστούν αναγκαίες άμεσα νέες προσλήψεις εργαζομένων στο χώρο και όχι απολύσεις.
Καμιά δικαιολογία επομένως δεν υπάρχει για τις απολύσεις, πέραν του ότι οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι που απολύθηκαν έχουν συνδικαλιστική και αγωνιστική δράση, δεν σκύβουν το κεφάλι και αντιστέκονται απέναντι στις πολιτικές που μας εξαθλιώνουν. Επομένως οι απολύσεις εντάσσονται στη λογική της σιγής νεκροταφείου που θέλουν να επιβάλουν εργοδοσία και κυβέρνηση στους χώρους δουλειάς για να υλοποιείται ανεμπόδιστα η αντιλαϊκή πολιτική και τα νέα μέτρα που μας οδηγούν στην φτώχεια και την ανεργία».
Το Εργατικό Κέντρο Άρτας καλεί τα σωματεία, τους τοπικούς φορείς να καταδικάσουν τις απολύσεις και να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στους εργαζόμενους που απολύθηκαν, διεκδικώντας την επαναπρόσληψη τους. Με την οργανωμένη πάλη, με την συμμετοχή στην πανελλαδική πανεργατική απεργία στις 12 Νοέμβρη και στην απεργιακή συγκέντρωση που θα γίνει στις 10:30 π.μ. στο ΕΚΑ να δώσουν αγωνιστική απάντηση στην αντιλαϊκή πολιτική εργοδοσίας, κυβέρνησης και ΕΕ.   
902.GR