Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2015

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ


Η ζωή σου θα χειροτερεύει αν μένεις θεατής - Έλα στο δρόμο της ανατροπής!

ziovas vasilhs 2014 newwwwwwΠαρέμβαση στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου από φοιτητές του ΜΑΣ
Γράφει ο Βασίλης Ζιώβας
Δυναμική παρέμβαση, βροντερό παρών έδωσαν φοιτητές του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών (ΜΑΣ)του Πανεπιστημίου στην συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Ηπείρου με βασικό τους αίτημα: Κανένας φοιτητής χωρίς δωμάτιο! Κανείς να μην εγκαταλείψει τις σπουδές του επειδή δεν έχει που να μείνει! Μετά από πλατύ άνοιγμα και ενημέρωση σε όλα τα έτη και τις σχολές του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, όπου εκατοντάδες φοιτητές έδειξαν την αλληλεγγύη και στήριξή τους στους εστιακούς φοιτητές, μετά από κινητοποιήσεις, μεταξύ άλλων και την κατάληψη στην Επιτροπή Ερευνών του Πανεπιστημίου, οι δυνάμεις του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και η Επιτροπή Αγώνα Εστιακών Δουρούτης, προχώρησαν την τρίτη σε παρέμβαση στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου.
SPOYDASTES MAS PERIFEREIAKO SYMBOYLIO 2015 OKTOBRIOSΑπαίτησαν να δοθεί λύση και να πάρει θέση η Περιφέρεια πάνω στο ζήτημα των εστιών, αφού πάνω από 300 φοιτητές παλιότερων ετών δεν παίρνουν δωμάτιο και πετιούνται στο δρόμο, ενώ τα αποτελέσματα για τους πρωτοετείς δεν έχουν καν ανακοινωθεί! Για άλλη μια φορά οι φοιτητές έγιναν «μπαλάκι», αφού ο Περιφερειάρχης δήλωσε αναρμόδιος και τους παρέπεμψε πίσω στην Πρυτανεία ή στο υπουργείο Παιδείας. Από κοινού η πλειοψηφία του Περιφερειακού Συμβουλίου (ΝΔ) μαζί με την εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ στο Περιφερειακό Συμβούλιο, κυβερνητική εκπρόσωπο Όλγα Γεροβασίλη, δήλωσαν ότι «λυπούνται» για την κατάσταση των εστιακών φοιτητών, αλλά φυσικά δεν είναι διατεθειμένοι να δώσουν κάποια λύση στο πρόβλημα. Ιδιαίτερα προκλητική ήταν η τοποθέτηση της επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ η οποία ενώ πέρυσι για το ίδιο θέμα είχε εκφράσει την πλήρη συμπαράσταση τώρα όχι μόνο αρκέστηκε ΜΑΖΙ με τη ΝΔ σε ένα απλό «έχετε δίκαιο αλλά... ΛΥΠΑΜΑΙ» δήλωσε και από πάνω ότι ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ»!!!
Αλήθεια πώς να δώσουν ΛΥΣΗ, αφού το δικαίωμα στη στέγαση δεν έχει καμιά ανταποδοτικότητα, δεν προσφέρει κανένα επιχειρηματικό κέρδος, στο Πανεπιστήμιο ΑΕ που από κοινού στηρίζουν όλα τα κόμματα της ΕΕ. Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι το παλιό κτίριο του Πανεπιστημίου, το οποίο μπορεί μετά από επισκευή να αξιοποιηθεί ως εστία, ετοιμάζονται να το παραδώσουν για δραστηριότητες στο πλαίσιο της περίφημης διεκδίκησης της πόλης για «Πολιτιστική Πρωτεύουσα 2021»! Δηλαδή σε δραστηριότητα που θα είναι επικερδής για τους μεγαλοξενοδόχους και άλλους μεγαλοεπιχειρηματίες της περιοχής και θα την πληρώνει ο Γιαννιώτικος λαός.
Οι εστιακοί φοιτητές δηλώνουν: «Δε θέλουμε τον οίκτο και την ψεύτικη συμπόνια κανενός! Δε θα υποχωρήσουμε! Ο μόνος δρόμος για να μπορούμε να σπουδάζουμε και να ζούμε με βάση τις δικές μας ανάγκες είναι αυτός της οργάνωσης και του αγώνα. Καλούμε όλους τους φοιτητές, εστιακούς και μη, να στηρίξουν τον αγώνα των εστιακών, να είναι σε ετοιμότητα για επόμενες κινητοποιήσεις! Να δώσουμε συνέχεια και να κλιμακώσουμε τον αγώνα συμμετέχοντας μαζικά στο πανηπειρωτικό συλλαλητήριο στις 5 Νοέμβρη και στην απεργία στις 12 Νοέμβρη.
Παλεύουμε και Απαιτούμε: Κανένας φοιτητής χωρίς δωμάτιο! Κανείς να μην εγκαταλείψει τις σπουδές του επειδή δεν έχει που να μείνει! - Επινοικίαση δωματίων σε ξενοδοχεία της πόλης. - Ανέγερση νέων εστιών με ευθύνη του κράτους. - Επίδομα ενοικίου σε όσους φοιτητές δεν πήραν δωμάτιο. - Άμεση κρατική χρηματοδότηση των Πανεπιστημίων και ΤΕΙ με βάση τις ανάγκες. - Δημόσια, Δωρεάν, Ενιαία Ανώτατη Εκπαίδευση».
-Η «Λαϊκή Συσπείρωση» και στη συγκεκριμένη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου αλλά και δημόσια, έμπρακτα και σταθερά, στέκεται στο πλευρό των φοιτητών στον δίκαιο αγώνα τους για την ικανοποίηση των αιτημάτων.
(*) Ο Βασίλης Ζιώβας είναι Περιφερειακός Σύμβουλος «Λαϊκής Συσπείρωσης»
ΗΧΩ ΤΗΣ ΑΡΤΑΣ 30- 10- 15