Σάββατο 26 Δεκεμβρίου 2015

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΤΟ ΝΕΡΟ

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΠΑΤΡΑΣ
Μεγαλύτερες εκπτώσεις στο νερό για τα εργατικά - λαϊκά νοικοκυριά
Μεγαλύτερες εκπτώσεις στους πολύτεκνους, στους τρίτεκνους, στις μονογονεϊκές οικογένειες, στα Ατομα με Ειδικές Ανάγκες και δικαιούχους προνοιακών επιδομάτων και επισιτιστικής βοήθειας, συμπεριλαμβάνονται μεταξύ άλλων στην τιμολογιακή πολιτική της Δημοτικής Επιχείρησης Υδρευσης - Αποχέτευσης Πάτρας (ΔΕΥΑΠ) για το 2016, όπως εγκρίθηκε προχτές το βράδυ από το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης. Παράλληλα, διευρύνεται η βάση των δικαιούχων του ειδικού τιμολογίου για κοινωνικές κατηγορίες, που αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα, με αύξηση των εισοδηματικών κριτηρίων και θέσπιση εκπτώσεων στις χρεώσεις τιμολογίων νερού και για τα βυτία λυμάτων για όλες τις ευπαθείς ομάδες. Επίσης, προβλέπεται μείωση στα τιμολόγια των περιοχών στους πρώην δήμους Ρίου, Μεσσάτιδας, Παραλίας και Βραχνέικων.
Η νέα τιμολογιακή πολιτική της ΔΕΥΑΠ αναμένεται να ωφελήσει περισσότερες από 6.000 οικογένειες που έχουν πληγεί και εξακολουθούν να βάλλονται από την αντιλαϊκή κυβερνητική πολιτική και παράλληλα θα ανακουφίσει μερικώς την τσέπη των λαϊκών οικογενειών.
Ο δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, στάθηκε στα σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η ΔΕΥΑΠ λόγω της έλλειψης προσωπικού και επέρριψε την ευθύνη στην κυβέρνηση που απαγορεύει τις προσλήψεις. Επίσης, για το φράγμα Πείρου - Παραπείρου, ο Κ. Πελετίδης στάθηκε στην υποχρέωση του κράτους να περατώσει το έργο του φράγματος και όχι της ΔΕΥΑΠ σημειώνοντας πως πρέπει να λειτουργήσει το κράτος στο πλαίσιο ενός συνολικού σχεδιασμού, ώστε τα έξοδα να μην τα πληρώσει ο λαός.
Για τον Βιολογικό Καθαρισμό, επεσήμανε πως η δημοτική Αρχή είναι υπέρ των απαλλοτριώσεων και εξέφρασε τη διαφωνία του στο γεγονός πως το κράτος δεν πληρώνει τα χρήματα που οφείλει η κεντρική κυβέρνηση, υπογραμμίζοντας πως είναι υποχρεωμένη να τα δώσει. Καταλήγοντας, ο δήμαρχος Πάτρας έθεσε θέμα για το πού πήγαν τα χρήματα από το ΕΣΠΑ.
Ο αντιδήμαρχος Χρήστος Κορδάς, μεταξύ άλλων, σημείωσε πως την επόμενη διετία θα υπάρξει μια ελάφρυνση ύψους 4,2 εκατομμυρίων ευρώ για τις οικογένειες του Δήμου Πατρέων που πλήττονται από τα εφαρμοζόμενα κυβερνητικά μέτρα που συνθλίβουν τα λαϊκά στρώματα.
Αξίζει να σημειωθεί πως κατά της νέας τιμολογιακής πολιτικής ψήφισαν οι παρατάξεις του ΣΥΡΙΖΑ (ΡΑΠ - «Ανθρώπινη Πόλη»), η «Νέα Πόλη» και οι «Αγωνιζόμενοι Πολίτες».
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ