Τρίτη 25 Μαρτίου 2014

ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ


ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ
ΜΕ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ του Δ. Σ. ΓΙΑΝΝΗ ΝΑΚΗ



Η Λαϊκή Συσπείρωση δεσμεύεται:
  • Ότι θα είναι δίπλα στον αγρότη, στον κτηνοτρόφο. Όπως πριν, έτσι και τώρα με την ΠΑΣΥ θα πρωτοστατεί στους αγώνες των αγροτών, θα παλέψει για ικανοποιητικές τιμές στα αγροτικά και κτηνοτροφικά προϊόντα που να κρατάνε τους μικροπαραγωγούς στον τόπο τους. Για οργάνωση τους σε παραγωγικούς συνεταιρισμούς.
  • Θα συνεχίσουμε τον αγώνα, όπως τόσα χρόνια για να μην ιδιωτικοποιηθεί η η ΔΩΔΩΝΗ. Για αγροτική οικονομία που θα στηρίζεται στις καθετοποιημένες κοινωνικοποιημένες κρατικές επιχειρήσεις στον τομέα του γάλακτος και κρέατος με εργατικό και λαϊκό έλεγχο.
  • Ότι θα αντιπαλέψει, την μετατροπή και των Τζουμέρκων σε φιλέτα για τα οικονομικά συμφέροντα. Την παράδοση των φυσικών πόρων της περιοχής (ποτάμια, δάση κλπ) στο ιδιωτικό κεφάλαιο.
  • Ήδη έχουν δοθεί από την ρυθμιστική αρχή ενέργειας, πάνω από 21άδειες για υδροηλεκτρικά εργοστάσια και δύο άδειες για μεγάλα αιολικά πάρκα (ανεμογεννήτριες) στο Ξεροβούνι και στη θέση “Ξέρακας – Περδικόβρυση” μεταξύ Αθαμανίου και Θεοδωριάνων, παρά τις αντιδράσεις της τοπικής κοινωνίας και των συνεπειών σε βάρος του φυσικού περιβάλλοντος.
  • Ότι θα εναντιωθεί στις όποιες αυξήσεις της Δημοτικής Αρχής στη τοπική φορολογία (δημοτικά τέλη, τέλη ύδρευσης, τροφεία παιδικών σταθμών κλπ), που θα επιβαρύνουν ακόμη περισσότερο τα πενιχρά εισοδήματα των δημοτών.
  • Ότι θα αντιπαλέψει τις νέες αλλαγές στα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων (απολύσεις, συμβάσεις ορισμένου χρόνου, μισθωμένη εργασία, τοπικά σύμφωνα απασχόλησης).
  • Ότι θα αγωνιστεί για δωρεάν παροχές στους τομείς παιδείας, υγείας, κοινωνικής πρόνοιας και περίθαλψης, που η ευθύνη λειτουργίας έχει ανατεθεί στους δήμους χωρίς όμως τα αναγκαία κρατικά κονδύλια και έτσι το κόστος αυτών μετακυλίεται στα φτωχά λαϊκά στρώματα που πλήττονται από την φτώχεια, την ανεργία, τους δυσβάσταχτους φόρους και χαράτσια.


Γιάννης Νάκης
Δημοτικός Σύμβουλος