Τετάρτη 9 Μαρτίου 2016

ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ  ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΗΠΕΙΡΟΥ
7 ΜΑΡΤΙΟΥ 2016 


ΠΡΟΣ : τον κ. Περιφερειάρχη Ηπείρου
Κοιν. Στους επικεφαλής των συνδυασμών του Περιφερειακού Συμβουλίου
Κοιν. Προς τα μέλη του περιφεερεικαού συμβουλίου 

ΘΕΜΑ: Έκτακτη σύγκληση Περιφερειακού Συμβουλίου για τους πρόσφυγες και τις εξελίξεις στην περιοχή. 

Οι χιλιάδες πρόσφυγες από τη Συρία, το Ιράκ, το Αφγανιστάν είναι τα μεγαλύτερα θύματα των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων και πολέμων που ξεκίνησαν και συνεχίζουν το ΝΑΤΟ, οι ΗΠΑ, χώρες της ΕΕ, η Ρωσία, γιατί ανταγωνίζονται μεταξύ τους για το ποιος θα βάλει στο χέρι τον πλούτο μιας ολόκληρης περιοχής, για το ποιων χωρών τα μονοπώλια θα κερδίσουν από το παζάρι που είναι σε εξέλιξη.
Ο εγκλωβισμός προσφύγων και μεταναστών στην Ελλάδα, έχει τη σφραγίδα της ΕΕ, της συνθήκης του Δουβλίνου, που εφαρμόζοντας τη Σέγκενπροβλέπουν συνοριακούς ελέγχους, δίνοντας πράσινο φως για κλειστά σύνορα, φράχτες, πλαφόν προσφύγων, hot spots, την ίδια ώρα που η Ελληνική κυβέρνηση έχει συμφωνήσει με το ΝΑΤΟ για το Αιγαίο.
Η περιοχή μας δεν θα μπορούσε να μείνει έξω από αυτούς τους σχεδιασμούς καθώς φαίνεται ότι βρίσκεται σε εξέλιξη η μεταφορά προσφύγων σε ολόκληρη την Ήπειρο, μέτρο που δεν πρόκειται να βοηθήσει στην μετακίνηση τους προς τις χώρες προορισμού τους αλλά να διαχειριστεί τον επερχόμενο εγκλωβισμό τους στην χώρα μας.
Για τους παραπάνω λόγους, ζητάμε άμεσα και μετά από ενημέρωση που είχαμε από τον κ. Περιφερειάρχη  έκτακτη σύγκληση του Περιφερειακού Συμβουλίου για το προσφυγικό, τους χώρους εγκατάστασης προσφύγων στην Ήπειρο, τον αριθμό που πρόκειται να μεταφερθεί, τους όρους διαβίωσης τους σε αυτούς τους χώρους, τη συνάντηση που πραγματοποιήσατε με τους Δημάρχους της περιοχής  κλπ

Για τη Λαϊκή Συσπείρωση
Ολυ Τσουμάνη
Κώστας Κωτσαντής
Δημήτρης Ζιώβας