Δευτέρα 27 Ιουνίου 2016

ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ

Οι «αριστεροί» της συμφοράς συνεχίζουν το έργο της «δεξιάς»!!!

ziovas vasilhs 2014 newwwwwwΓράφει ο Βασίλης Ζιώβας

Υπάρχει κανείς σήμερα που να αμφισβητεί ότι η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ συνεχίζει την αντιλαϊκή πολιτική από εκεί που σταμάτησαν οι κυβερνήσεις των ΝΔ – ΠΑΣΟΚ; Υπάρχει έστω και ένας που να μη βλέπει ότι με τη στήριξη του εγχώριου κεφαλαίου και της EE επιχειρεί να ολοκληρώσει τη βρώμικη δουλειά σε βάρος του λαού μας;
Κόψιμο του ΕΚΑΣ, περικοπές αναπηρικών συντάξεων, στο εφάπαξ, τις συντάξεις χηρείας, τα βαρέα κι ανθυγιεινά, νέα φοροεπιδρομή, αύξηση του ΦΠΑ, ΕΝΦΙΑ, ιδιωτικοποιήσεις κινητής και ακίνητης περιουσίας του δημοσίου, γενικό ξεπούλημα, παράδοση των "κόκκινων" δανείων στα κοράκια για πλειστηριασμούς ακόμα και πρώτης κατοικίας, συμπληρωματικό μνημόνιο, "αυτόματος κόφτης" που όταν δεν θα βγαίνουν τα νούμερα και δεν θα πιάνονται οι στόχοι θα ξανακόβει μισθούς, συντάξεις, κοινωνικές δαπάνες βάζοντας νέους φόρους και πολλά άλλα..., τα οποία θα νομοθετούνται με Προεδρικά Διατάγματα, χωρίς να χρειάζεται η έγκριση της Βουλής, ανεξάρτητα ποιος θα είναι στην κυβέρνηση.
Ωμός εκβιασμός απέναντι σε ένα λαό που έχει ματώσει τόσα χρόνια για τα πλεονάσματά τους. Οι υποσχέσεις που είχαν δώσει στο λαό αποδείχτηκαν ψεύτικες, ενώ τα ιδεολογήματα, "ότι τα συμφέροντα των εργαζομένων και τα κέρδη των καπιταλιστών πάνε μαζί", "ότι η EE αλλάζει", αποδείχθηκαν παγίδες που εγκλώβισαν τη λαϊκή αγανάκτηση και ριζοσπαστικοποίηση.
Το αποτέλεσμα της πολιτικής τους;
Εργάτες και εργάτριες θύματα ανελέητης εκμετάλλευσης, νέοι και νέες που αρχίζουν τη ζωή μέσα στη ζούγκλα όπου κυριαρχεί το άδικο του ισχυρού.
Εκμεταλλευτές και παρατρεχάμενα παράσιτα, πολεμοκάπηλοι και οι ενώσεις τους χτυπούν γενικά την ιδεολογία της ταξικής πάλης, ανησυχούν για το μέλλον της τάξης τους όμως "να τα βρούμε όλοι μαζί για το καλό της Ελλάδας", να βρούμε οικουμενική- συμβιβαστική λύση, μόνο που σε αυτόν το συμβιβασμό αυτοί θα είναι οι "χορτάτοι" και οι εργαζόμενοι οι "πεινασμένοι".
Δεν χάνει ευκαιρία η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ να προσπαθεί να εξωραΐσει την EE, να της δώσει χαρακτηριστικά που δεν έχει για να κρύψει ότι είναι ένωση καπιταλιστικών κρατών και γι' αυτό ακριβώς είναι και παραμένει βαθιά εχθρική απέναντι στην εργατική τάξη, στους λαούς των κρατών - μελών της.
Η EE επιμένει με λύσσα να παραμείνουν ως έχουν όλα τα αντεργατικά μέτρα που φτωχοποιούν το λαό, να υλοποιηθούν μέχρι τέλους οι μεταρρυθμίσεις, που κάνουν ακόμα πιο φτηνή την εργατική δύναμη και δίνουν τη δυνατότητα στα μονοπώλια να ανακάμψουν. Πρόκειται για μια "λυκοσυμμαχία" που σαν στόχο έχει με κάθε τρόπο να διασφαλίσει τα συμφέροντα και τα κέρδη του μεγάλου κεφαλαίου, αλλά όπως λέει και ο λαός μας "ο λύκος αρνί δεν γίνεται".
Όσα δεν έχουν έρθει στη Ελλάδα ακόμα ετοιμάζονται να μας τα φέρουν οι αριστεροί της συμφοράς, ο ΣΥΡΙΖΑ, από το φθινόπωρο.
Έτσι εξηγείται ότι ο Ολάντ, αλλά και οι υπόλοιποι στην EE, ο Σόιμπλε, το μεγάλο κεφάλαιο, στηρίζουν και δίνουν τα εύσημά τους στην κυβέρνηση, αφού υλοποιεί και ψηφίζει όλα τα μέτρα που εισηγούνται και από κοινού στα Γιούρογκρουπ αποφασίζουν. Ο Τσίπρας έχει γίνει ο εκλεκτός της καρδιάς τους.
Πανηγυρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ για λογαριασμό της πλουτοκρατίας και υπόσχεται επιστροφή στην "ανάπτυξη" και "ελάφρυνση του χρέους".
Απάτη, θράσος, εμπαιγμός.
Η "ανάπτυξη" έχει το πρόσημο των κερδών των καπιταλιστών.
Οι ιδιοκτήτες των μέσων παραγωγής κλέβουν των πλούτο που παράγουν οι πολλοί, η εργατική τάξη, ο λαός.
Αυτή είναι η δικαιοσύνη στον καπιταλισμό, αυτή είναι η δίκαιη διανομή του πλούτου στο σάπιο εκμεταλλευτικό σύστημα που στηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ και η παρέα του. Το ίδιο ακριβώς ισχύει και για ΟΛΑ τα υπόλοιπα κόμματα του κεφαλαίου (ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ – ΠΟΤΑΜΙ – Χ.Α. - ΛΕΒΕΝΤΗΣ).
Μοναδικός λοιπόν δρόμος, αυτό που χρειάζεται ΤΩΡΑ είναι: ΑΓΩΝΑΣ-ΡΗΞΗ-ΑΝΑΤΡΟΠΗ!!! ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ...
(*) Ο Βασίλης Ζιώβας είναι Περιφερειακός Σύμβουλος Ηπείρου της «Λαϊκής Συσπείρωσης, Μέλος του Δ.Σ του Σωματείου Εργαζομένων του Δήμου Αρταίων
ΗΧΩ ΤΗΣ ΑΡΤΑΣ