Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2016

ΧΡΕΗ ΛΑΙΚΩΝ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΩΝ

Καμιά κατάσχεση από το Δήμο για χρέη λαϊκών νοικοκυριών
 
Να μη βεβαιώσουν καμία οφειλή στην εφορία και να μην προβούν σε καμία ενέργεια κατάσχεσης, μέχρι το θέμα να συζητηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο και να ληφθεί σχετική απόφαση, καλεί η δημοτική αρχή τις υπηρεσίες του Δήμου Πετρούπολης.
Σε ανακοίνωσή της σημειώνει ότι θα πάρει όλα τα αναγκαία μέτρα και πρωτοβουλίες για την ανακούφιση των λαϊκών νοικοκυριών και ταυτόχρονα για τη διασφάλιση των εσόδων του δήμου από αυτούς που πραγματικά χρωστούν και οφείλουν να πληρώσουν, από αυτούς που έχουν και όχι από αυτούς που δεν έχουν.
Η ανακοίνωση της δημοτικής αρχής Πετρούπολης αναφέρει συγκεκριμένα:

«Το αντιδραστικό πλαίσιο λειτουργίας των δήμων, που έχει τη σφραγίδα του "Καλλικράτη", της δημοσιονομικής πειθαρχίας, του Οικονομικού Παρατηρητηρίου και όλων των αντιλαϊκών διατάξεων που πολλαπλασιάζονται καθημερινά, τους επιβάλλει να λειτουργούν ως φοροεισπρακτικοί μηχανισμοί. Το πλαίσιο αυτό προβλέπει, εκτός των άλλων, λήψη αναγκαστικών μέτρων σε βάρος των δημοτών που οφείλουν με μια διαδικασία που αντιμετωπίζει με τα ίδια μέτρα και σταθμά μεγαλοοφειλέτες και λαϊκά νοικοκυριά.
Ως δημοτική αρχή, θεωρούμε απαράδεκτο, σε συνθήκες βαθιάς οικονομικής κρίσης, κατά την οποία έχουν ανατραπεί σειρά εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων και που οδηγούνται στην εξαθλίωση όλο και περισσότερες οικογένειες, ο δήμος μας να προχωρήσει σε κατασχέσεις, συμβάλλοντας με τον τρόπο αυτό σε παραπέρα επιδείνωση του επιπέδου ζωής των εργαζομένων, σε ένα ακόμη χτύπημα σε βάρος λαϊκών νοικοκυριών.
Θα λειτουργήσουμε με γνώμονα το λαϊκό συμφέρον. Με μέτρα και πρωτοβουλίες ανακούφισης των λαϊκών νοικοκυριών και διασφάλισης των εσόδων του δήμου από αυτούς που πραγματικά χρωστάνε και οφείλουν να πληρώσουν, από αυτούς που έχουν και όχι από αυτούς που δεν έχουν και που ως δημοτική αρχή έχουμε υποχρέωση να τους συνδράμουμε για να σταθούν στην ζωή όρθιοι και να παλέψουν.
Στην κατεύθυνση αυτή, έχει ήδη ζητηθεί από τις υπηρεσίες να μη βεβαιώσουν καμία οφειλή στην εφορία, να μην προβούν σε καμία ενέργεια λήψης αναγκαστικών μέτρων, πράξη κατάσχεσης εις βάρος της περιουσίας (κινητής και ακίνητης) και καμία κατάσχεση εις χείρας τρίτου, μέχρι το θέμα να συζητηθεί το αμέσως επόμενο διάστημα στο δημοτικό συμβούλιο και να ληφθεί σχετική απόφαση».
902 1-2-2016