Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2016

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΙΚΑΡΙΑΣ

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΙΚΑΡΙΑΣ

Ψήφισμα συμπαράστασης στον Κώστα Πελετίδη

Συνεδρίασε την Πέμπτη 27 Οκτώβρη, το Δημοτικό Συμβούλιο Ικαρίας. Στη συνεδρίαση αυτή συζητήθηκε και η πρόταση για τη συμπαράσταση του Δήμου Ικαρίας στον κομμουνιστή δήμαρχο της Πάτρας, Κώστα Πελετίδη, που διώκεται επειδή δε διευκόλυνε την εγκληματική ναζιστική οργάνωση της Χρυσής Αυγής να προπαγανδίσει τις φασιστικές της αντιλήψεις.
Κατά τη συζήτηση, εκφράστηκε η σαφής αντίθεση της πλειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου σε αυτό το θέμα και μάλιστα εκδόθηκε σχετικό ψήφισμα καταγγελίας, καλώντας την κυβέρνηση έστω και την τελευταία στιγμή να μη συμβάλει στην υλοποίηση της δίωξης. 
Το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε κατά πλειοψηφία να υιοθετήσει την πρόταση της «Λαϊκής Συσπείρωσης». Υπερψήφισαν οι σύμβουλοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης», ορισμένοι σύμβουλοι της ΠΕΑ και οι σύμβουλοι της «Ικα.Ρι.Α» και της «ΑΣΠΙ» (διαβάστε το σχετικό ψήφισμα στο συνημμένο).
Επίσης, το Δημοτικό Συμβούλιο ενημερώθηκε για το συνέδριο της ΚΕΔΕ με θέμα «Αλλαγή του Καλλικράτη - νέο μοντέλο Οργάνωσης και Διοίκησης του Κράτους» και τη θέση του δήμαρχου Ικαρίας σε αυτό. Ακόμη το Συμβούλιο ενημερώθηκε για διάφορα τρέχοντα θέματα, όπως οι κινητοποιήσεις για θέματα Υγείας, ο σχεδιασμός επόμενων ενεργειών που αφορούν τη διαχείριση των απορριμμάτων στην Ικαρία, παρεμβάσεις που αφορούν τις υπηρεσίες του Δασονομείου Ικαρίας, διαδικασίες ενεργοποίησης του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας στο Δήμο Ικαρίας.